Ontdek Mechelen op een originele manier met de Maneblusser Wandelzoektocht
De Paasvakantie betekent het begin van het toeristisch seizoen. Visit Mechelen breidt in samenwerking met Brouwerij Het Anker het toeristisch aanbod verder uit. De vernieuwde Maneblusser Wandelzoektocht toont je alle mooie plekjes van de prachtige Dijlestad. Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan het Bourgondisch jaar. Zo wordt er onder meer halt gehouden aan het Hof van Busleyden.
 
Op zoektocht in de binnenstad
Ontdek op een leuke en interactieve manier een nieuw deel van de Mechelse binnenstad die je het hele jaar door kunt bewandelen. Aan de hand van de nieuwe tekst- en fotovragen, aangevuld met leuke weetjes, kom je alles te weten over wat je pad kruist. Een ideale daguitstap voor city-trippers maar ook voor de Mechelaars zelf. Uiteraard denken we ook aan de families met kinderen, je krijgt er namelijk een gratis kinderzoektocht bij voor de jongsten.
 
Hof van Busleyden
Mechelen besteedt dit jaar extra aandacht aan het Bourgondisch jaar en doet er dan ook alles aan om bezoekers mee te nemen in het rijke verleden van de Bourgondische stad.  Het toeristisch programma wordt afgestemd op het tijdperk dat bekend stond voor vernieuwing. Kunst, wetenschap en architectuur ontwikkelden zich toen in sneltempo. Het recent gerestaureerde Hof van Busleyden, dat mee opgenomen werd in de zoektocht,  vertelt op een interactieve manier het verhaal van de Bourgondische Nederlanden. Als bezoeker ontdek je hoe Bourgondiërs naar de stad keken, hoe ze met macht omgingen, en wat voor hen meesterschap en vakmanschap betekende.
 
Meer info op www.hetanker.be/nl/fietsen-en-wandelen