Van 13 t/m 24 augustus neemt het bonte gezelschap van Madam Fortuna de site van de Zomerfabriek in met de voorstelling ‘Als we dansen, zal oma niet sterven’ in het kader van Zomer van Antwerpen. Maar liefst vijftien nationaliteiten, waaronder Roma/Gitanos uit België, Spanje, de Balkan en Midden-Europa, werken mee aan dit internationale stuk. Met humor, vurige muziek en energieke dans brengen ze een vrolijke ode aan het leven, de dood en alles daartussenin.

Vijftien nationaliteiten brengen theater, dans en muziek. Theater, dans en muziek ontmoeten elkaar tijdens ‘Als we dansen, zal oma niet sterven’. Twee poppendragers, vier acteurs, tien dansers, twaalf muzikanten en dertien zangers van Madam Fortuna brengen samen het verhaal van de levenslustige oma, die haar hele leven rondzwierf.

Oma maakte reizen in Afrika, het Midden-Oosten en Europa. In elke cultuur vond ze iets waardevols. Overal waar ze kwam, werd ze verliefd en… kwamen er kinderen van. Nu ze een dagje ouder wordt, heeft nog één belangrijke wens en hoopt ze dat haar kinderen en kleinkinderen hem uitvoeren. 
Die wens klinkt als een raadselachtig orakel over ‘mens, geld en aarde’. Ieder lid van de familie geeft er een eigen draai aan. Dat blijft niet zonder gevolgen: er ontstaat een passionele strijd op leven en dood. Waar gaat het met deze familie naartoe? De voorstelling speelt op het terrein van een oude gasfabriek. Het publiek volgt het stuk vanaf een tribune in openlucht. Iedereen vanaf 10 jaar is welkom om mee te komen genieten.

Voorstelling voor blinden/slechtzienden
Op 20 augustus vindt er een voorstelling plaats voor blinden/slechtzienden, waarbij we audiodescriptie voorzien. Contacteer samuel@zva.be voor meer informatie.

Madam Fortuna maakt theater- en muziekvoorstellingen met een mix van professionelen en liefhebbers. Elk project draait om diversiteit, de ontmoeting tussen verschillende gemeenschappen en het in dialoog gaan met elkaar. In een sfeer van vertrouwen stappen deelnemers uit hun comfortzone. De kruisbestuiving die door deze diversiteit ontstaat, willen ze ook op andere niveaus en op andere plekken tot stand brengen: tussen organisaties, instellingen, overheden, steden en cultuurhuizen. Samen met tal van partners uit binnen- en buitenland werken ze, vrolijk én gedreven, om actieve participatie in de samenleving te stimuleren.

Foto: Laura D’Halleweyn.
Video: Anneke Verschave. 
Foto & video: www.zva.be