In het kader van het diamantjaar organiseren de Haven van Antwerpen en de Antwerpse diamantsector samen een fotowedstrijd. De bedoeling is om een foto te maken van het nieuwe havenhuis waardoor het zoveel mogelijk gelijkenissen heeft met een diamant. De 10 mooiste foto’s zullen geëxposeerd worden in het nieuwe havenhuis. De winnaar van de wedstrijd gaat naar huis met een diamant.

Tijdens het diamantjaar viert de Antwerpse diamantsector 570 jaar diamanthandel in de stad. Een van de vele activiteiten die op het programma staan is de fotowedstrijd ‘Antwerp Port House, your diamond view’. De wedstrijd wordt georganiseerd door de haven van Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC).

“Het nieuwe Havenhuis is letterlijk en figuurlijk een eyecatcher en combineert twee van de belangrijkste stuwmotoren van de stad Antwerpen. Het is ook geen toeval dat het gebouw, met honderden driehoekige glazen facetten, doet denken aan een diamant. Daarom willen we fotografen uitdagen om het diamanten ‘karakter’ van het Havenhuis uit te lichten en vast te leggen in een uniek beeld”, aldus havenschepen Marc Van Peel.

De 10 mooiste foto’s zullen in december tentoongesteld worden in het havenhuis. De winnaar krijgt een diamant, geschonken door de Antwerpse diamantsector. Je kan je foto van 1 tot 15 november insturen via www.diamondyear.be/fotowedstrijd. In de jury zetelen onder andere havenschepen Marc Van Peel en Ari Epstein, CEO van diamantkoepel AWDC.

“We zijn enorm fier dat het nieuwe havenhuis schittert als een diamant en we wilden in het kader van het diamantjaar dan ook heel graag samenwerken met de haven. We zijn ervan overtuigd dat deze wedstrijd een leuke uitdaging is, zowel voor hobby- als professionele fotografen. De fotograaf met het meest unieke beeld wordt beloond met een diamant. De lichtinval is allesbepalend voor de schittering van een diamant”, aldus Ari Epstein, CEO AWDC, “dat is misschien een goede tip voor de deelnemers.”

Het havenhuis schittert en de inzendingen zullen dat ongetwijfeld ook doen.