Het hoger kunstonderwijs wordt, net zoals de cultuursector, door corona danig op de proef gesteld. LUCA School of Arts start dit academiejaar voor het eerst met meer dan 3.500 studenten.

Dit bewijst dat jongeren blijven geloven in de noodzaak van kunst, design, muziek, theater, film, fotografie… Het virus verplicht onze School of Arts om ons grootste talent, namelijk creativiteit, aan te spreken om ons onderwijs georganiseerd te krijgen. Theorielokalen worden omgedoopt tot praktijkateliers, potlood en papier maken plaats voor tablet en stylus, individuele begeleiding gaat verder via digitale kanalen.

De campussen in Brussel (Sint-Lukas en Narafi), Gent (Sint-Lucas) en Leuven (Lemmens) van LUCA School of Arts schakelen volgende week maandag 19 oktober over op code oranje. Dat gebeurt op basis van een grondige analyse en na overleg met de steden.

Code oranje wil zeggen dat er minder activiteiten plaatsvinden op de campus, maar dat het praktijkonderwijs waarvoor de campusinfrastructuur onontbeerlijk is, kan doorgaan in specifieke omstandigheden.

Tot nader order blijft de campus in Genk (C-mine) momenteel in code geel. LUCA School of Arts volgt de situatie ook hier op de voet en is hierover in overleg met de stad.

LUCA School of Arts respecteert alle procedures en maatregelen, en kan zo in moeilijke tijden toch continuïteit bieden voor kwaliteitsvol hoger kunstonderwijs en artistiek onderzoek voor en door 3.500 studenten en 700 medewerkers. Zij ontvangen de komende dagen gerichte communicatie over wat er precies voor hen verandert.

Foto: www.luca-arts.be