Cécile & LUCA School of Arts: a lunch made in heaven.

Grootkeukens hebben een kwalijke reputatie. Denk aan platgekookte erwtjes, bloemige aardappelen, vette worst of de eeuwige geur van spruitjes. De studentenvoorzieningen (STUVO) van LUCA School of Arts draait het roer stevig om en presenteert haar Brusselse studenten vanaf dit academiejaar gezond lekkers van het jonge Brusselse cateringsbedrijf Cécile.

LUCA School of Arts is de eerste hogeschool die resoluut kiest om samen te werken met een nieuw lokaal bedrijf. Die samenwerking scoort meteen. Zowel voor het oog en de longen (dankzij de plantjes) maar vooral voor de maag.

Vegan assortiment
Cécile is een allround food -& eventconcept die de uitdaging aangaat om elke dag opnieuw alleen met verse producten een gevarieerd menu aan te bieden. Elke dag een dagschotel, veggie of casual, boordevol verse groeten.
Cécile werkt met een beperkt vast menu zal de studenten bevragen om het aanbod af te stemmen op de culinaire wensen van de studenten. Zo zijn er ook erg veel vegan opties. Zowel bij de lunch als in het breed assortiment huisgemaakt gebak. Van carrot cake tot chocolate chip cookie… Cécile ‘bakt’ het allemaal.

Er is keuze uit 7 verschillende broodjes, 3 verschillende soorten wraps en een saladbar met verse groenten en huisgemaakte sauzen. Deze veranderen elk trimester, kwestie van wat afwisseling te bieden. Ook de klassiekere dingen zoals de américain, tonijnsalade en kipsalade hebben een vegetarische tegenhanger en zijn huisgemaakt.

Art Café – koffiebar
Cécile heeft bovendien een koffiebar geopend op campus Sint-Lukas, een heus Art Café als het ware. Je kan er terecht voor de lekkerste koffies en voor zelf samengestelde theetjes. In de koffiebar vind je naast huisgemaakt gebak, huisgemaakte vruchten limonades en ice tea’s.
Cécile breidt haar werkzaamheden uit naar campus Narafi (Vorst) en campus Architectuur (Paleizenstraat).

Foto: Luca School of Arts