Vijf jaar geleden was Qadir Nadery drie maanden onderweg met zijn kinderen, die toen nog maar twee en vier jaar oud waren. Over de bergen en over de zee. Levensgevaarlijk, zonder dat ze wisten wat de volgende minuut hen zou brengen.
Nu vertelt hij zijn verhaal in HETGEVOLG.

Opgejaagd door bliksemschichten van noodlot en toeval nemen Qadir Nadery en onze Hartenspelers ons mee in het verbijsterend spoor van zijn leven.
Een meeslepende en hartverscheurende voorstelling, een verhaal over een exodus die het slechtste in de mens laat zien, maar tegelijk ook de onmetelijke kracht toont van de menselijke waardigheid. Een verhaal dat door iedereen moet gehoord en gezien worden.

Basis voor deze voorstelling is het boek “De knikkers van Qadir” dat Qadir Nadery en Leo Bormans samen schreven. In een intensief en emotioneel schrijfproces vinden schrijver en vluchteling elkaar. “Alsof twee bliksemschichten elkaar troffen”, zegt Qadir hierover. Een Afghaans spreekwoord zegt dat er op dat moment een diamant ontstaat. En dat is het dan ook geworden: een ruwe diamant, een levensverhaal dat niemand onberoerd laat.

‘De Knikkers van Qadir’ kan je thuis via livestreaming kijken op:
27, 28 & 29 januari ’21 om 20u15

Wat heb je hiervoor nodig?
Een computer, tablet of smartphone met internetverbinding.
De link naar de livestreaming ontvang je per mail ten laatste 1 dag vóór de start.
Koop uw ticket online via de site van De Warande.
Tickets kosten 10 euro per bubbel.

CREDITS:
Productie: HETGEVOLG in coproductie met Het Laatste Bedrijf
Tekst: Leo Bormans en Qadir Nadery
Spel: Qadir Nadery, Rita Goossens, Rita Scheyltjens, Karina Geerts, Ludo Van Laer, Dirk Van Bladel, Kizzy Van Laer, Agnes Beckx
Regie & bewerking: Stefan Perceval
kostuums: Mieke Vermeiren, Christel Van Wuytswinckel
Lichtontwerp: Marcel Visser
Vormgeving: Ultima Thule

Foto: www.hetgevolg.be