Old School & New School Makers getuigen over … hun skills.
Waar ‘maken’ voor de één een eerder lineair proces is, is het voor de ander een verhaal van samenwerken, leren, experimenteren en, waarom niet, co-creëren.
Johan Valcke, curator van ‘Hands on Design’ toont in de tentoonstelling in het Design museum niet alleen designobjecten maar laat ook het proces achter het object zien.
Cas Moor, een jonge beloftevolle designer en deelnemer aan de tentoonstelling, werkt nauw samen met andere designers en producenten en wil graag zijn positieve ervaringen delen met anderen.
Een interessante aanleiding dus voor Ministry of Makers om samen een Link-up Talk te organiseren – met als titel ‘Old Skills, New Skills’.
6 unieke duo’s – wiens werk ook te zien is in de Hands on Design tentoonstelling – komen op 9 februari niet alleen getuigen over hun bijzondere samenwerking maar ook over de noodzaak van het delen en opportuniteiten die gepaard gaan met het doorgeven van hun respectieve skills en ervaringen.
6 unieke ‘Maak-verhalen’ – 12 creatieve Makers:
Designers en producenten wiens vaardigheden – voor de uitvoering van het ontwerp – nauw aansluiten bij ambachtelijke productieprocessen of juist geheel nieuwe technieken en procedés inhouden.
Martine Gyselbrecht + Van Maele Weavers
Ann Van Hoey + Peter Donders
Stijn D’Hondt + Peter Berghman
Vormen + Peter Vromman van Atelier Concreet
Antoine Van Loocke + Margot Declerck
Siegfried De Buck + Cas Moor
Bent u getriggerd? Dan is deze lezing zeker iets voor u!

Wanneer & waar?
Donderdag 9 februari om 17:30. Afspraak in de serre van het Design museum, Jan Breydelstraat in Gent. De lezing is gratis, de inkomprijs voor het museum bedraagt 6 €.