Grof Geschud, een Vlaams-Nederlands cabaretduo, leerde elkaar in 2014 kennen op de Koningstheateracademie in ‘s Hertogenbosch. Inmiddels is het duo met de hoogste onderscheiding afgestudeerd. “Een uitzonderlijk, evenwichtig, mooi gecomponeerde voorstelling” schreef de externe vakjury. Ook viel Grof Geschud op bij Cameretten “twee mooie theatermakers met een krachtig samenspel”, aldus de jury. 

In hun afstudeervoorstelling gaan ze eindeloos op zoek naar de ander. Wanneer is twee een paar? Waarom herken ik mezelf in iedereen, maar niet in jou? 
Grof Geschud bevraagt het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten in tientallen personages die zich aandienen aan een tempo waardoor je vanzelf alle zekerheden loslaat. Van ridders tot perenvlaai, langs Plato en bejaarden, een ontroerende en hilarische zoektocht om die ander tot op het bot te doorgronden. 
In het najaar van 2019 debuteert dit piepjonge duo met de voorstelling LIJMEN in een regie van Raf Walschaerts en Minou Bosua. 

“Lijmen is een programma van een hoog niveau” en “hun verhalende, bijna toneelmatige vorm van cabaret is vernieuwend” (Jury Cameretten 2018).
Tekst en spel: Lander Severins, Myrthe van Velden 
Regie: Raf Walschaerts, Minou Bosua 
Dramaturgie: Annalin van Putten 
Klankbord: Jens Vydt 
Lichtontwerp: Sander Salden 
Foto: Get Your Art Together 
Ontwerp: Studio Kaplan 
Co-productie: Grof Geschud, Theater M, Livecomedy 

Vrijdag 8 november 2019 om 20u.

prijzen
VVK: 5 euro
Kassa: 8 euro
Kansentarief: 2 euro
locatie
coStA
Sint-Andriesplaats 24
2000 Antwerpen

Foto: Anneloes vanden Adel / www.costa.be