De nieuwe B2B ondernemersvereniging Lier4business werd gelanceerd met een succesvol event vrijdag 15 september in het vernieuwde Lierse stadhuis.
Vrijdagnamiddag 15 september verzamelden zich meer dan 70 Lierse ondernemers met volledige of gedeeltelijke B2B activiteit om de start van Lier4business bij te wonen, in aanwezigheid van de burgemeester Frank Boogaerts en de schepen van Economie Lucien Herijgers.
Lier4business is een vereniging van, voor en door B2B ondernemers van Lier en Koningshooikt en zorgt voor B2B vertegenwoordiging in de Lierse Economische Raad. Het initiatief van 4 Lierse ondernemers, Claudia De Moor (Vosschemie) en Leo Deprince (Ford en Volvo) van de Mechelsesteenweg en Karine van der Sluis (Newmo) en Dimitri Baeten (Project Office) van de Antwerpsesteenweg, ligt aan de grondslag van Lier4business. De nieuwe vereniging is er op vandaag voor alle B2B bedrijven van Lier en Koningshooikt.
Lier4business zorgt voor het intensief laten doorstromen van de informatie van de Lierse Economische Raad naar zijn leden en vice versa, en stimuleert bovendien de positieve interactie tussen de leden-ondernemers. Het stadsbestuur en de Cel economie van de stad ondersteunen dit initiatief en hebben ervoor gezorgd dat het event met receptie kon plaatsvinden in het vernieuwde stadhuis. De burgemeester en de schepen van Economie hebben de ondernemers verwelkomd en hebben deelgenomen aan het netwerkevent.
De aanwezige ondernemers hebben uitermate enthousiast gereageerd op de formule van Lier4business voor dit event: een GNM –een gestructureerd netwerkmoment- waarin de contacten door een rotatiesysteem maximaal konden plaatsvinden gevolgd door een receptie met de gekende meer informele netwerkmogelijkheden. In zijn slotwoord benadrukte burgemeester Frank Boogaerts het belang van de KMO’s voor de economie en export, en dus ook van de bijna 150 KMO’s voor Lier. Hij verzekerde de steun van de stad en het college van burgemeester en schepenen voor deze belangrijke groep Lierse bedrijven.
Lierse B2B ondernemers, die de uitnodiging voor 15 september niet mochten ontvangen, worden uitgenodigd zich via www.Lier4business.benog in te schrijven op de nieuwsbrief. Zo ontvangen ze ook meteen de uitnodiging voor een volgende Lier4business event. De werking van Lier4business wordt zo eenvoudig mogelijk gehouden. Het is geen vzw maar een feitelijke vereniging. Formaliteiten worden zo tot een minimum beperkt. Het lidmaatschap is gratis en op geen enkele manier is er een overname van taken/activiteiten eigen aan belangen-en vakverenigingen zoals VOKA, Unizo, …
Voor alle B2C ondernemers werd eerder al Lier Shopping vzw opgericht die deze ondernemers ook vertegenwoordigt in de Economische Raad. Binnen een onderneming is het mogelijk dat er zowel B2B als B2C activiteiten zijn en lidmaatschap van de ene vereniging sluit lidmaatschap van de andere niet uit.