Gratis literair festival op zaterdag 11 mei 2019.

De derde editie van het Letterenhuisfestival staat dit jaar in het teken van bewaren. Het Letterenhuis bewaart ruim twee miljoen brieven en handschriften, 130.000 foto’s, 55.000 affiches en duizenden uren audiovisueel materiaal– literair archief van 1830 tot nu, op papier en digitaal.
In het Letterenhuis en op 14 andere locaties in de buurt brengen schrijvers, dichters, zangers, muzikanten en kunstenaars volop levende literatuur. Zij vertellen, lezen voor, zingen of worden geïnterviewd. Een mini-expo over Jaap Kruithof, verouderde dragers laten uitlezen, literaire vondsten laten beoordelen, een familieatelier of een boekenmarkt: dit alles en meer tijdens het Letterenhuisfestival!

Marcel Vanthilt, Bart Moeyaert, Annelies Moons, Peter Holvoet-Hanssen, Hind Eljadid, Maarten Ingels, Carmien Michels, Koen Peeters : het zijn maar enkele namen uit het programma.

Opening van het Letterenhuisfestival, door schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud en directeur van het Letterenhuis Nele Hendrickx, op zaterdag 11 mei om 14 uur in het Letterenhuis.

Praktisch
Zaterdag 11 mei, van 14 tot 18 uur
Letterenhuis en op 14 andere locaties in de buurt
Gratis
De interviews door Marcel Vanthilt zijn beschikbaar via podcast op www.letterenhuis.be, na het festival