Vrijdag 24 mei werd in het Havencentrum , Scheldelaan, de Lego haven Studio voorgesteld. Alles wat een haven draaiend houdt van havenkranen, straddle carriers , containers en reach stackers is met de hulp van 35.000 legoblokjes nagebouwd. Leerlingen van de eerste en tweede graad secundair onderwijs zullen hier vanaf volgend schooljaar de gelegenheid krijgen om de logistieke flow van een containerhaven te simuleren. Ze kunnen een containerschip lossen , containers verplaatsen op de kade of een trein afladen.

De missie van het havencentrum is een brug leggen tussen arbeidsmarkt en onderwijs. Voor de toekomst mikt men met deze Lego Haven Studio op enerzijds voldoende digitale vaardigheid en anderzijds op sociale vaardigheden om in groep te werken. De scholieren maken in het havenhuis kennis met de haven op een interactieve manier  , de manier van werken in de 21ste  eeuw en worden ook enthousiast gemaakt voor een eventuele job in de haven.

De provincie investeerde 200.000 euro in het project. Er kan nu al geboekt worden voor volgend schooljaar. De sessie duurt een halve dag en kan ook in combinatie met een havenbezoek.

Er werden een viertal “ Lego” coaches opgeleid voor hulp in de klassen. De indrukwekkende opstelling biedt plaats aan 24 leerlingen.

Leren sterker worden om beter gewapend te zijn voor later.

Alle info: www.havencentrum.be/nl/lego-haven-studio.html

Tekst en foto’s: A. Charrin