Op maandag 13 februari werd in Habbekrats het leerwerkrestaurant Foodprint 14 feestelijk geopend door Dries Boeye, verantwoordelijke van Habbekrats. Er werden allerlei proevertjes geserveerd die een voorbode waren van fijne en heerlijke maaltijden.
De leerlingen van WELA koken dit jaar weerom betaalbare, gezonde en faire maaltijden in Foodprint 14. En dit onder de zeer capabele leiding van chef Kika.
Sociaal en ecologisch, zo kan je leerwerkrestaurant Foodprint14 alvast omschrijven. Foodprint14 is een restaurant van en voor de buurt. Mensen van alle culturen zijn er welkom. De eetgelegenheid wil een sociale meerwaarde voor de buurt zijn. Het feit dat de jongeren van de jeugdwerking er op woensdagmiddag samen eten draagt daar ook toe bij.
Het ecologische aspect vind je zowel in de inrichting als op je bord. Het restaurant is ingericht met herbruikte materialen. Wegwerpverpakkingen worden zo veel mogelijk geweerd. Er wordt met inlandse producten en seizoensgroenten gewerkt. Verder is er ook een eigen kruidentuintje.
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van 12 tot 14 uur, wordt in Foodprint14 een dagmenu geserveerd. Het menu bestaat uit twee gangen en wordt aangeboden voor slechts 8,5 €. Vooraf reserveren is aangeraden.
Tijdens de schoolvakanties sluit Foodprint14 zijn deuren.
Adres
Jeugdhuis Habbekrats
Prekerstraat 14
2000 Antwerpen
Reservaties & menu
Sam Van Eeckhoven
Arbeidsbegeleider Chef Leerwerkrestaurant Foodprint14
Telefoon: 0491 59 37 98
E-mail: resto14@wela.be

Foto’s: – de leerlingen en chef Kika(2de van links)
– chef Kika en Dries Boeye