Manon Proper runt elke dag een mini-bistro met zéér kritische vaste gasten, beter gekend als haar gezin. Om anderen met een even variërend doelpubliek en een al minstens even kritische foodjury inspiratie te geven, komt ze met haar eigen kookboek ‘Bistro Manon’. Eentje waarin ze de slimste kooktechnieken en diverse basisrecepten bundelt om van elke dag een eetsucces te maken. Kook je mee? 

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

250 g
schapenyoghurt
250 g
geitenyoghurt
snuifje
zout
1/2 tl
granaatappel
el
za’atar

verse muntblaadjes

granaatappelmelasse

BEREIDING

Gebruik een grote kom en een zeef of vergiet dat precies in de kom past. Leg een schone theedoek of hydrofiele doek in het vergiet en schep de geiten- en schapenyoghurt op de theedoek. Vouw de punten van de theedoek losjes naar elkaar toe zodat de yoghurt heel losjes afgedekt is. Zet de kom 24 u in de ijskast. Al het vocht zal uit de yoghurt druppelen zodat er een dikkere substantie overblijft.   
 De volgende dag schep je alle overgebleven yoghurt uit de theedoek in een kommetje. Voeg het zout toe en roer het goed door. Proef of er meer zout nodig is om de labneh op smaak te brengen. Strooi de granaatappelpitjes, de za’atar en/of de sesam en eventueel de munt en een paar druppels granaatappelmelasse over de labneh.  

TIP VAN DE REDACTIE
Is er geen schapen- en geitenyoghurt verkrijgbaar? Gebruik dan 500 gr volle Griekse yoghurt.  

Foto: www.ambiance.be