Onlangs werd het eindwerk van de laatstejaars studenten van het Lyceum Lamorinière voorgesteld in aanwezigheid van Schepen voor Onderwijs Claude Marinower.
Het eindwerk van de studenten werd gegoten in een mooi uitgevoerd kookboek ‘Specialiteiten van ‘t Stad.
Claude Marinower feliciteerde de studenten voor ongebreidelde inzet en volhouding.
Peter Strijdonk, directeur van de school: “Als nieuwe directeur doet het mij veel plzier dat we met onze school de traditie van het kookboek verder zetten.De veelheid en verscheidenheid aan talenten, ambities en dromen vormen mee de rijkdom van het Stedelijk Lyceum Lamorinière en onze stad. De leerlingen van het 7de jaar Specialiteitenrestaurant bloeiden hier helemaal open en konden zo hun ambities en dromen waarmaken.”
Cartoon Productions had ook een gesprek met een van de leerlingen, de 20-jarige Maher Ratibi: “Ik ben afkomstig uit Dubai maar het is in Antwerpen dat ik mijn studietijd heb doorgebracht. Voor onze eindopdracht zijn we met zijn achten een maand op stage geweest in restaurants in Malta. Eén jongen is spijtig vroeger weggegaan wegens persoonlijke redenen. Dat maakt dat we nu nog met zijn zevenen overgebleven zijn om af te studeren. Het klinkt misschien vreemd voor een buitenstaander, maar op stage begonnen wij met dessert, dan de koude gerechten om te eindigen met de warme gerechten. Vanaf de 2de week moesten we alles klaarmaken. Malta is mij zo goed bevallen dat ik daar wil doorgaan met mijn carrière.”

En toen was er de receptie met allerlei hapjes, klaargemaakt door de studenten.
Foto’s: Ruddy Berghmans