Nog tot 20 augustus loopt in het MAS | Museum aan de Stroom de tijdelijke expo Encounters / Ontmoetingen. Over kunst en emotie. Curator Paul Vandenbroeck selecteerde hiervoor een honderdtal werken van over de hele wereld en laat die voor zich spreken. Choreografe Pé Vermeersch versterkt met haar markante groep dansers de totaalervaring in deze expo die een samenwerking is tussen het MAS en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA).
De laatste weken van de gedanste tentoonstelling Encounters / Ontmoetingen in het MAS zijn ingegaan. Dansers in de expo onderstrepen dat in kunst de scheppende impuls van de kunstenaar vanuit het lichaam opwelt: ze treden op als gevoelsgidsen voor de toeschouwer. Danseres Pé Vermeersch slaat met haar unieke, gevoelige danstaal een brug tussen de kunstwerken en de toeschouwer en maakt daarmee het bezoek aan de expo tot een fysieke ervaring. Reeds sinds 19 mei brengt zij en haar compagnie Radical HeArts , telkens van donderdag tot en met zondag  een  choreografisch parcours dat drie uur non-stop doorgaat. Het is gebaseerd op een loop van één uur die de bezoekers doorheen de expo leidt maar waarbij zij zich vrij kunnen bewegen.
De bezoekers komen zo op een zeldzame manier in contact met de diverse collectie kunstwerken die getoond wordt, waarvan 20 bruiklenen uit eigen land, en met bijzondere aandacht voor een aantal Belgische hedendaagse kunstenaars. De kostuums werden ontworpen in samenwerking met met Anita Evenepoel, in 2008 nog winnaar van de Cultuurprijs Vormgeving; de soundtrack is van de hand van Peter Clasen.
Praktisch
Encounters / Ontmoetingen. Over kunst en emotie.
Tot 20 augustus 2017
Performances in de expo elke week op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur, op zaterdag en zondag van 14.30 tot 17.30 uur en de laatste woensdag van de maand van 15.30 tot 18.30 uur, tijdens de museumnacht op 5 augustus tussen 20 en 23 uur.
MAS, Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen
Alle info over de publieksactiviteiten: zie www.mas.be
Beeldmateriaal via http://pers.mas.be/media#
compagnie Pé Vermeersch / Radical Hearts: www.pevermeersch.com