Tijdens Laat Antwerpen Blinken ruimen bewoners samen zwerfvuil op. Stadsmakers organiseert de actie op de Kaaien en de Boeienweide op zaterdag 15 september tijdens World Clean Up Day. De deelnemers worden beloond met een feestje met foodtruck en muziek. Maar ook daarna zit Stadsmakers niet stil. Op 22 september is iedereen welkom op de Bremweide in Deurne voor een poetsactie met picknick en plogging (een combinatie van joggen en afval opruimen). Caroline Bastiaens, schepen voor stads- en buurtonderhoud: “De dienst stadsreiniging ondersteunt de acties van Stadsmakers onder andere door plexibakken te voorzien. Hiermee krijgen deelnemers een duidelijke visuele voorstelling van hoeveel afval ze inzamelden. We kunnen alleen maar toejuichen dat bewoners onze stad een warm hart toedragen en mee willen werken aan een propere stad, naast de dagelijkse inspanningen van onze medewerkers en de straatvrijwilligers. Alleen samenkunnen we een vuist maken tegen zwerfvuil.”
Fons Duchateau, schepen voor samenlevingsopbouw: “Met deze actie pakken bewoners samen hun buurt aan, ze participeren en zorgen zo mee voor een propere stad.  Laat Antwerpen Blinkenprobeert ook te sensibiliseren door deze zwerfvuilacties in het hart van de stad en op een drukbezochte locatie als de Bremweide.”
Nabilla Ait Daoud, schepen voor jeugd en leefmilieu: “Het jeugdwerk is steeds betrokken bij de milieuproblematiek van zwerfvuil en heel wat jeugdverenigingen houden meermaals per jaar buurtboosts op eigen initiatief. Een aantal actieve verenigingen organiseerden in juni ook een opruimactie samen met Jean Paul Meeus, de Belgische trekker van World Clean Up Day.”

Praktisch
·         zaterdag 15 september
o   poetsactie van 15 tot 17 uur, start aan het Steen en de Boeienweide (Linkeroever)
o   Ecofeest van 17 tot 20 uur op de Boeienweide
·         zaterdag 22 september
o   poetsactie van 10.30 tot 12 uur ​op de Bremweide in Deurne
o   picknick 12 tot 14 uur op de Bremweide
·         Alle info staat ook op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.
·         ​Geïnteresseerden kunnen nog inschrijven voor 15 en 22 september via deze link.

Stadsmakers zorgt bij beide acties voor poetsmateriaal, grijpers, handschoenen en vuilniszakken.

Foto: Stad Antwerpen