Midden in de Alpen een afgelegen stadje Avechot, een onverklaarbare verdwijning van Anna Lou een meisje van 16 jaar. Rechercheur Vögel beroemd vanwege het scheppen van media aandacht voor al de misdaden die hij behandelt is geroepen om dit te onderzoeken. Met als gevolg trekt Vögel, dit zoals verwacht, kranten en televisiestations naar de zaak en manipuleerde hij het bewijsmateriaal. Loris Martini, een professor van de plaatselijke school wordt hoofdverdachten, maar de waarheid blijkt ingewikkelder te zijn dan wat men zou denken, eerst hoofdverdachten, later vrijgesproken wanneer blijkt dat Vögel een bewijs heeft vervalst. Dat blijkt al meteen voor het begin van een Italiaanse psychologische thriller.

Donato Carrisi is een Italiaanse jurist en criminoloog, journalist bij ‘Il Corriere della Sera’ en een veelgevraagde scenarioschrijver voor de Italiaanse film/televisie. Het Succesvol boek La ragazza nella nebbia of ‘Het meisje in de mist’  werd in 26 talen vertaald en in totaal ging wereldwijd een miljoen keer over de toonbank. Wat het wel bijzonder maakt is dat de auteur en regisseur dezelfde zij. ‘La ragazza nella nebbia’ is voor Donato Carrisi de eerst filmdebuut als regisseur.

Regie: Donato Carrisi
Cast: Toni Servillo, Alessio Boni, Lorenzo Richelmy, Galatea Ranzi, Michela Cescon, Lucrezia Guidone, Daniela Piazza, Thierry Toscan, Ekaterina Buscemi, Antonio Gerardi, Jean Reno, Greta Scacchi

Muziek: Vito Lo Re

Thrillerfilm/Mysterie film ‧ 2 u 8 m

Distributie: Medusa Film