Donderdag 7 februari 2019 ging in het Fakkeltheater  ‘La Musica II’  van Theaterhuis De Spelerij in prémiere.  Een zinderend liefdesduet van auteur Marguerite Duras. Marguerite Duras heeft twee versies geschreven van dit toneelstuk verspreid over meer dan twintig jaar, La Musica stamt uit 1965 en in 1985 herschreef Duras het als La Musica Deuxième.

Regisseur Paula Bangels koos ook ditmaal voor een klassieker op een pure hedendaagse manier op scène te zetten. De acteurs David Cantens en Katrien De Becker nemen de rollen van het ex-koppel op zich. Paula Bangels vroeg Udo om de derde acteur te zijn m.b.v. zijn live-muziek. Het gaat over een man en een vrouw die al een aantal jaren uit elkaar zijn er vandaag komen ze samen om hun scheiden te regelen en treffen elkaar in een hotel, het is niet zomaar een hotel het was een plaats waar ze ooit drie maanden woonden en gelukkig waren, wachtend tot ze hun nieuw huis konden intrekken maar dan breekt de hel los.  Ze delen een verleden waar alles kon, waar alles was en alles mocht. Dat maakt dan de situatie ook onmogelijk, zelfs verstikkend, maar hun liefde was puur, echt en allesomvattend. Ze zijn er beide van bewust, daarom ook dat het moeilijk is om van elkaar weg te gaan. Het hier en er nu zijn is de werkelijkheid. Dit verhaal over loslaten om te kunnen liefhebben en over afscheid en de onmogelijkheid daarvan, wordt hier met hoogstaande acteerkunst voorgesteld, in een koel basic decor en de pakkende melodieën van Udo. Op het einde van dit verhaal krijg je wel de krop in de keel. Een prachtige voorstelling van La Musica II, alvast een aanrader.

Foto: Bart Van der Moeren

 Componist-zanger-muzikant Udo begeleidt en spreekt uit wat tussen het koppel onuitgesproken blijft met zijn live-muziek. Het resultaat wordt een intiem, puur stuk waarin de liefde in al haar facetten centraal staat. Of zoals regisseur Paula Bangels het interpreteert: “hoe deze twee zielen nog intens van elkaar houden”. Het is de allereerst keer dat De Spelerij resideert in het Fakeltheater te Antwerpen.  La Musica II is te zien van 7 tot en met 10 februari in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen.


Regie: Paula Bangels
Tekst: Marguerite Duras
Live Muziek: Udo
Spel: Katrien De Becker – David Cantens

Rode Zaal – Hoogstraat 12 – 2000 Antwerpen
7, 8 en 9 februari 2019 om 20u30
10 februari om 15u00
Reserveren:
070 246 036
www.fakkeltheater.be