We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld voor groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants en bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster – Luxemburg), chef-kok René Mathieu, werd uitgeroepen tot het beste groenterestaurant ter wereld. Xavier Pellicer, topchef van het restaurant met dezelfde naam in Barcelona, ​​is opgenomen in de prestigieuze lijst van “Plant-Based Untouchable Chefs” vanwege zijn jarenlange toewijding en baanbrekend werk in de groentekeuken. 

Honderden restaurants wereldwijd werden vorig jaar bezocht door de jury van We’re Smart®. Het team beoordeelt de restaurants op het aandeel groente en fruit in de menukaarten, maar ook op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende smaakcombinaties. Elk jaar bekroont de jury ook bedrijven die zich buitengewoon inzetten voor gezonde en duurzame voeding en projecten. 

Frank Fol, The Vegetables Chef® en oprichter van We’re Smart®: ” Met onze jaarlijkse prijsuitreiking brengen we groenteliefhebbers over de hele wereld samen. Dankzij deze interessante kruisbestuivingen evolueren we naar slimmere oplossingen voor ons lichaam, de natuur en de wereld “.
De We’re Smart® Awards van dit jaar werden online uitgereikt door Frank Fol, The Vegetables Chef®, en presentator Ilse De Vis in aanwezigheid van topchefs Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps), Christophe Hardiquest (Bon Bon) en Emile Van der Staak (De Nieuwe Winkel). 

La Distillerie op de eerste plaats TOP 100 beste groenterestaurants ter wereld
De nieuwe nummer 1 in de Top 100 van beste groentenrestaurants ter wereld is La Distillerie (Luxemburg) van “5-radijs” beoordeelde groentenschef René Mathieu. 

“René Mathieu is een pionier in de natuurlijke keuken. Hij tovert op smaakvolle wijze ingrediënten tevoorschijn uit de velden en bossen rond Château Bourglinster. Met zoveel passie en talent in één persoon is dit terecht de nieuwe mondiale ‘place to be’ voor creatieve groentekeuken, “zegt Frank Fol.

Top 10
1. La Distillerie  (Bourglinster, Luxemburg) – Chef René Mathieu
2. Vrijmoed  (Gent, België) – Chef Michaël Vrijmoed
3. Bord’eau  (Amsterdam, Nederland) – Chef Bas van Kranen
4. Piazza Duomo  (Alba, Italië) – Chef-kok Enrico Crippa
5. L’Oustau de Baumanières  (Les Baux-de-Provence, Frankrijk) – Chefs Jean-André Charial en Glen Viel
6. L’Arpège  (Parijs, Frankrijk) – Chef Alain Passard
7. Graanmarkt 13  (Antwerpen, België) – Chef Seppe Nobels
8. HumusxHortens e  (Brussel, België) – Chef Nicolas Decloedt
9. Arabelle  (Marcin, België) – Chef Arabelle Meirlan
10. Joia  (Milaan, Italië) – Chef Pietro Leeman

Foto: www.weresmartworld.com