Op zondag 9 februari ging in de vernieuwde Handelsbeurs in Antwerpen het gala Antwerp Diner door. WM Gallery en Carll Cneut hebben voor deze gelegenheid een kunstwerk van Cneut geschonken, dat hij speciaal voor Antwerp Diner gemaakt heeft. De veiling van het kunstwerk bracht maar liefst 22.000 euro op voor het goede doel. 

Het kunstwerk staat voor eenheid in diversiteit. De diverse pluimages die samen één beeld vormen. De verflagen zijn opgebouwd door verschillende lagen kleur over elkaar te leggen. Deze lagen versterken samen de zichtbare kleur, een manier waarop Cneut vaak werkt om zijn werken deze extra levendige dimensie te geven. De kleuren versterken elkaar van onderuit. Dit staat symbolisch voor wat Antwerp Diner doet: vanuit verschillende lagen, kleuren en onderdelen het grotere zichtbare geheel tot uiting laten komen en versterken. Cneut heeft dan ook met veel liefde het kunstwerk ‘Colour conquers all’ speciaal voor Antwerp Diner gecreëerd. 

Carll Cneut (Roeselare, °1969) is een internationaal geroemd illustrator en kunstenaar. De boeken met zijn illustraties zijn in meer dan 40 talen vertaald en wereldwijd bekend. 
Cneut werd internationaal reeds gelauwerd met verschillende onderscheidingen, waaronder de Vlaamse Cultuurprijs voor de Letteren in 2014. 

Het oeuvre van Carll Cneut werd niet te koop aangeboden, tot WM Gallery hem kon overtuigen tot een eerste verkoopstentoonstelling, ‘Exuberances’. De tentoonstelling werd een laaiend succes en als jarenlange trotse partner van Antwerp Diner is WM Gallery is dan ook zeer vereerd om Carll Cneut exclusief te vertegenwoordigen. Momenteel zijn er enkele nieuwe werken beschikbaar in de galerij. 

Meer informatie kan u terugvinden op www.wmgallery.be of op aanvraag via info@wmgallery.be. WM Gallery (Wolstraat 45, 2000 Antwerpen) is geopend van donderdag tot en met zondag, telkens van 13 tot 18 uur. 

Foto’s: www.wmgallery.be