Hoe krijgen we jongeren een eerste keer in het museum? Met een rave, zo blijkt. Lars Hiele, student communicatie-ontwerp aan kunstencampus Sint Lucas Antwerpen (KdG) onderzocht voor zijn masterproef manieren om een nieuw jong publiek te bereiken aan de hand van subculturen. Komende donderdag 1 juni organiseert hij R.A.V.E. in het S.M.A.K, waarbij bezoekers deel uitmaken van een audiovisueel kunstwerk.

R.A.V.E. is een avond met elektronische muziek samengesteld door GRID. Door deel te nemen aan dit event co-creëer je met Lars Hiele een audiovisueel kunstwerk. Voor zijn studie communicatie-ontwerp onderzoekt Lars Hiele nieuwe manieren om een nieuw jong publiek te bereiken aan de hand van subculturen.

R.A.V.E. wil de verwachtingen van nieuwe museumbezoekers anders invullen. Wat kunnen first timers zoal beleven in een museum en hoe kunnen subculturen hiervan deel uitmaken?

R.A.V.E. is een gezamenlijk onderzoeksproject van audio-visueel ontwerper, evenementorganisator en masterstudent (Sint Lucas Antwerpen) Lars Hiele, producer en dj Pieter Vandenhoudt, de Gentse evenementenorganisatie Grid en S.M.A.K.

Het resultaat is van 3 tot 5 juni te bezichtigen in het S.M.A.K..

Foto: Sint Lucas Antwerpen