Vrijdag 2 december gaat de 28ste editie van Kortfilmfestival Leuven van start! Al meer dan een kwarteeuw is Leuven begin december het podium voor Belgiës grootste kortfilmfestival. Een festival dat inzoomt op een unieke filmvorm – korte films – die qua rijkdom in genres en talent niet moet onderdoen voor de langspeelfilm. Integendeel, er is geen sector meer bruisend dan die van de kortfilm.

Het hart van het festival zijn de verschillende competities waarin kortfilms strijden voor de prijs van Beste Kortfilm. Zowel jury als publiek bekronen hun favoriet binnen de Europese en Vlaamse Competities.

Heel wat Vlaamse makers die nu potten breken in de bioscoop, vielen als jonge regisseurs in de prijzen op Kortfilmfestival Leuven; denk aan Lukas Dhont en Robin Pront die momenteel met toppers als Close en Zillion overvolle zalen trekken.

Naast de competities richten we we dit jaar de schijnwerper op (kort)filmland Denemarken, een programma over de wondere wereld van artificiële intelligentie (AI), een razend boeiende uitdieping van kortfilmtheorie in The Yin and Yang of Short Film Storytellingspecial guests Veerle Baetens en Marc James Roels en nog veel meer!

LOCATIE
Cinema ZED Vesalius
Andreas Vesaliusstraat 9C
3000 Leuven

www.kortfilmfestival.be