‘Antwerpen Koekenstad’ viert de stad als bakermat van lekkere zoetigheid. Hoogtepunten zijn de Antwerp Pateekes Week van 3 tot 12 februari en de Antwerp Chocolate Week van 3 tot 12 maart. Koop nu uw proevertjespassen voor deze heerlijke weken.
Met een proevertjespas doet u tijdens deze weken een stadstour om duimen en vingers bij af te likken, want onderweg krijgt u heel wat lekkers aangeboden.
Pateekes Week
De Antwerp Pateekes Week is een proeverroute voor iedereen die van pateekes, gebak en koffie of thee houdt. Ze loopt dit jaar van vrijdag 3 februari tot en met zondag 12 februari. Om deel te nemen hebt u de Pateekes Pass van 10 euro nodig. Die is vanaf half januari te koop bij alle deelnemende zaken en bij Visit Antwerpen. De Pass bevat 10 bonnetjes. Die ruilt u onderweg in voor gebakjes, koffie of ander lekkers. Bovendien ontvangt u een inkomkaart (ter waarde van 10 euro) voor de tentoonstelling Chocoladestad – Chocoladefabriek boven de Mercado op de Groenplaats. U haalt uw investering er dus ruimschoots uit.
Chocolate Week
De chocoladeweek vindt plaats van vrijdag 3 maart tot en met zondag 12 maart. Om deel te nemen hebt u de Chocolate Pass van 10 euro nodig. Ook deze is vanaf half januari te koop bij Visit Antwerpen, en bij de meer dan 20 deelnemende chocolatiers. Net zoals bij de Pateekes Pass krijgt u zoete hapjes in ruil voor bonnetjes, en een gratis toegangskaart voor de expo boven Mercado.
Wandelingen, tentoonstellingen en wedstrijd
Antwerpen Koekenstad heeft naast de twee themaweken en de expo ook nog geleide wandelingen, tentoonstellingen en een illustratiewedstrijd voor Antwerpse handjes op het programma staan.
Meer info via www.antwerpenkoekenstad.be