De voorbije weken bezochten vele duizenden mensen de maïsdoolhof van Kempens Landschap op de grens van Putte en Heist-op-den-Berg. Morgenavond, vrijdag22 september, kan je het labyrint voor één keer ook ’s avonds betreden. Echte durvers kunnen zich dan helemaal uitleven door in het donker hun weg te zoeken.
Al voor het vijfde jaar heeft vzw Kempens Landschap een landbouwveld op de grens van Putte en Heist-op-den-Berg voor de vijfde keer herschapen tot een maïsdoolhof van 6 hectare groot. Op 15 augustus werd deze maïsdoolhof officieel geopend. Het was meteen een groot succes, meer dan 3000 bezoekers zochten bij de opening hun weg naar de uitgang. Ook in augustus en de septemberweekends konden we rekenen op veel belangstelling. Peter Bellens, covoorzitter van Kempens Landschap en gedeputeerde van de provincie Antwerpen, blikt terug op een geslaagde editie: “Ook dit jaar was de maïsdoolhof weer een enorm succes! Al meer dan 10.000 bezoekers waagden zich aan de zoektocht naar de uitgang. Afgelopen week was de doolhof bovendien geopend voor de scholen uit de omgeving. Ook zij kwamen massaal het labyrint verkennen. Dit was onmogelijk geweest zonder de steun van de gemeenten Putte en Heist-op-den-Berg, waarvoor we hen hartelijk bedanken.”
Het ontwerp van het maïsdoolhof verwijst dit jaar naar het twintig jarige bestaan van Kempens Landschap. Het doolhof bestaat uit een brede en lange gang waar in totaal twintig kleinere gangen, symbool voor 20 jaar Kempens Landschap, op uitkomen. Slechts één gang leid je naar de uitgang! Maar dat is nog niet alles, in het doolhof zitten ook acht verschillende dierenbakens verstopt. Wie op zijn weg door het doolhof alle dierenbakens vindt, maakt kans op leuke prijzen!
Het maïsdoolhof in het donker
Het weekend van 22 tot 24 september is jammer genoeg het laatste weekend dat je het maïsdoolhof kan komen bezoeken. Om het maïsdoolhof feestelijk af te sluiten, wordt op vrijdag een heuse maïsdoolhof nocturne georganiseerd. Hier kunnen echte waaghalzen zich helemaal uitleven door in het donker hun weg door het doolhof te zoeken.
Wanneer:
·         vrij 22 september nocturne van 20:00 tot 23:00 uur
·         za 23 en zo 24 september van 13:00 tot 19:00 uur
Toegang tot de doolhof kost 4 euro per persoon (kinderen tot drie jaar zijn gratis)
Honden mogen mee aan de leiband
Parkeren kan langs de Heiststeenweg of kom met de fiets

Waar: Grens van Putte en Heist-op-den-Berg. De doolhof bevindt zich langs de Peredreef.

Meer info: www.kempenslandschap.be