Om de Vlaamse Feestdag te vieren, organiseert District Antwerpen op zaterdag 6 en zondag 7 juli het grootste gratis tuinfeest van Antwerpen in het hart van de stad. Het Stadspark wordt omgetoverd tot een zomerse en groene oase. Iedereen is welkom om tijdens dit gratis festival mee te feesten, dansen en genieten.

Op zowel zaterdag als zondag geniet je in het Stadspark van een gezellige festivalsfeer. Uiteraard kunnen de nodige muziekoptredens niet ontbreken. Ontdek hieronder de volledige line-up:
Zaterdag 6 juli
14.00 uur DJ Bubba
16.00 uur Let’s Go Urban dansact
17.30 uur Danga
19.00 uur Luie Louis
20.00 uur Laston&Geo feat. MC Six
22.00 uur Discobar Galaxy
Zondag 7 juli
09.00 uur Goegekregen Rommelmarkt
10.00 uur Start springkasteel en kinderanimatie
11.00 uur Poëzie
11.30 uur Kinderdisco
13.00 uur Dansen met Davy Brocatus
15.30 uur Johnny Den Artiest
16.30 uur Speech districtsburgemeester
16.45 uur SLM
18.00 uur DJ Zaki
20.00 uur Die van Embrechts: Tine Embrechts, Pieter Embrechts en Bert Embrechts nodigen muzikale vrienden uit: Hugo Matthijssen, Slongs, Guga Baùl, MC Lily en Jali Madi.

Voor feestbeesten
De podia waar het Gevaar van de Discobar nog niet mochten passeren, zijn intussen schaars geworden. Marktrock, Laundry Day en Tomorrowland, maar ook het zelf bedachte tussenpodium van Rock Werchter was een vaste, jaarlijkse stop. Na vele, vele jaren is Discobar Galaxie still going strong en spelen ze nog steeds whatever they like. Van het grootste festival tot het smerigste jeugdhuis, deze heren weten nog altijd de juiste platen te kiezen. This Soundsystem knows what’s good for you.
Voor foodies
Wafels op een stokje met een lekkere topping, crunchy kip in een heerlijke wrap, een ‘mighty’ pulled pork sandwich, deluxe hamburgers, of artisanale frietjes – je vindt het allemaal op Feesten in het Stadspark. Ook aan vegetarische, gluten- en lactosevrije varianten werd gedacht. Onderstaande foodtrucks uit het Antwerpse vind je terug op het grootste tuinfeest in het Stadspark:
Ons Lucy
Malle Balle
Plak Pollekes
Butcher’s beast by De Laet & Van Haver
Fritkot Amalthea
Voor kinderen
Op zondag halen kinderen hun hart op: ga op de rommelmarkt op zoek naar speelgoed van weleer, spring tot je erbij neervalt op het kleurrijke springkasteel, doe samen met je vriendjes mee aan de kinderanimatie of gooi alles los tijdens de kinderdisco om 11.30 uur.
Voor senioren
Dansen met Davy Brocatus
Davy is vooral bekend als jurylid van “Sterren op de Dansvloer”. Hij begon zijn danscarrière zoals één ieder: hij belandde in de toenmalige dansschool Crikemans te Merksem op 16-jarige leeftijd en volgde er gewoon cursus. Al snel won hij samen met zijn partner de ene wedstrijd na de andere. Hij nam deel aan vele internationale kampioenschappen alsook de Europese- en Wereldkampioenschappen. Zijn danspalmares is zeer uitgebreid. Speciaal voor de bezoekers aan Feesten in het Stadspark geeft hij op zondag 7 juli om 13 uur gratis dansinitiaties.
Wandelen met gids
Ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag worden er ook wandelingen voor senioren georganiseerd. 

Foto: Jonathan Ramael / www.antwerpen.be