Dat leerkrachten de voordelen van digitaal zien, dat is wel duidelijk! Dagelijks vinden meer dan 40.000 leerlingen én leerkrachten hun weg naar knooppunt.net, de digitale boekentas voor het onderwijs in België.
Enkele educatieve uitgeverijen lanceerden in 2007 Knooppunt vzw. Met slechts 1 persoonlijke login krijgen leerlingen en leerkrachten toegang tot al het materiaal van de uitgeverijen (Averbode, Plantyn, Pelckmans, MJPublishing, VAN IN & De Boeck). Bovendien geeft dezelfde login hen ook onmiddellijke toegang tot leerplatformen als diddit.be & scoodle.be.
Knooppunt.net is nu 10 jaar verder en telt al 1 miljoen gebruikers. Om dit te vieren organiseerde Knooppyunt afgelopen week een heuse wedstrijd.
Winnares Christel Poelmans, klasleerkracht 5e leerjaar van de openluchtschool Sint-Ludgardis in Schoten, ontving in het gezelschap van haar klas een iPad Air 2.
Daarnaast zijn de initiatiefnemers bijzonder trots op de dagelijks 40.000 bezoekers en het enorm rijke aanbod van meer dan 5600 methodes of onderdelen van methodes. Tot al dit inspirerende en kwalitatieve lesmateriaal krijg je via Knooppunt toegang.
Ook in Wallonië kent Digiportail, de Franstalige versie van het platform zijn groei met meer dan 150.000 gebruikers!
Voor meer informatie, surf naar https://www.knooppunt.net/over-knooppunt