De provincie Fryslân riep dit voorjaar onder aanvoering van economiegedeputeerde Sander de Rouwe (CDA) ondernemers in het segment midden- en kleinbedrijf (MKB) op om in het kader van een prijsvraag een inkomende handelsmissie te organiseren. Deze moest op de een of andere manier een relatie met Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 hebben. Vijf prijzen à € 20.000,- vielen er te winnen. Friesland Holland in Wolvega was één van de 17 kanshebbers.

Normaliter doet Albert Hendriks, directeur van het ongesubsidieerde commerciële bureau voor toerisme, nooit mee aan prijsvragen van de overheid. “Dat kost zeeën aan tijd en mijn band met de CH-organisatie is ook niet om over naar huis te schrijven. Maar op sterk aanraden van twee ambtenaren van Economische Zaken en de heer De Rouwe heb ik toch meegedaan. Ik run immers een kleine onderneming: Friesland Holland met acht medewerkers.”
Foto: Gedeputeerde Sander de Rouwe (links) bij de piepertelers uit Het Bildt aan de Waddenzee die € 20.000,- in de wacht sleepten. De aardappeltelers, georganiseerd in een stichting, zijn verbonden aan het CH project ‘Potatoes go wild.’
www.friesnieuws.nl