Met kipfilet kun je echt alle kanten uit: bakken, grillen, in een stoofpotje of met heerlijke vulling. Wij kozen vandaag voor kipfilet met romige spinazie-Boursinvulling. Ideaal voor een luie dinsdagavond! 

INGREDIËNTEN VOOR 2 personen

300 g
verse spinazie
150 g
boursin
1
gele uien
2
kipfilets
3 el
olijfolie
5 g
gerookt paprikapoeder
1 tl
knoflookpoeder
1 tl
zwarte peper

zout naar smaak

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de spinazie, Boursin en ui in een grote kom en roer tot de ingrediënten zich met elkaar hebben vermengd. 
Voeg de olijfolie, paprikapoeder, zwarte peper, knoflookpoeder en zout in een kommetje en roer even goed door tot je een soort vinaigrette krijgt. Bestrijk de kipfilets aan beide kanten met een kwastje. 
Snijd de kipfilets vervolgens voorzichtig open tot ze bijna doormidden zijn. Wees voorzichtig dat je ze niet volledig opensnijdt! 
Pak een eetlepel en vul de kipfilet met de helft van de spinazievulling. Gebruik de andere helft voor de tweede kipfilet. 
Leg de filets in een ovenschaal en plaats ze ongeveer 30 min in een voorverwarmde oven. 
Serveer met wat brood en salade. Smakelijk!

TIP VAN DE REDACTIE
Geen fan van spinazie? Gebruik dan wat rucola.

Foto: www.ambiance.be