Kip: niet voor niets het meest populaire ingrediënt ter wereld.

Kip is een echt blijvende topper in onze keuken: je maakt er makkelijke gerechten mee die snel klaar zijn en bovendien niet duur. Maar evengoed is kip het perfecte ingrediënt om mee te experimenteren, waarmee je gerechten net die extra punch kunt geven.

In dit Kip-kookboek staan recepten van bij ons en uit de wereldkeuken, voor elke smaak, voor jong en oud: met kip in haar geheel, met kipfilets, kippengehakt, kippenbouillons en -soepen, kippenbouten en onderbouten. Er zijn niet alleen de klassiekers zoals caesarsalade, coq au vin en Gentse waterzooi, maar ook ‘andere’ kipgerechten zoals Balinese kippensatés, pittige Thaise kippensoep en kiptaco’s met avocado en limoen.

Budgetvriendelijk, ontzettend veelzijdig en iedereen lust het! Kip is niet voor niets een topper
in onze keuken.
Na het succesvolle Gehakt-kookboek schotelt Sophie Matthys je een nieuwe dosis familierecepten voor, dit keer onder de gemeenschappelijke noemer Kip ! Gerechten van bij ons en uit de wereldkeuken, voor elke smaak, voor jong én oud.
Op zoek naar inspiratie voor een lichte lunch met een twist of een uitgebreid diner? In Kip kom je te weten hoe je een perfect gebraden kip of heerlijke kippensoep bereidt, maar maak je ook kennis met kiprecepten uit de oosterse, mediterrane of Amerikaanse keuken. (Chicken nuggets inbegrepen!)
Wedden dat je lijstje met favoriete kipschotels straks een stuk langer is? Van een heerlijke Franse poulet à l’estragon tot knapperige Texaanse chicken wings, van een pittige Thaise tom kha gai tot een romige
Gentse waterzooi: chicken rules the world!

Kip: dat vindt iedereen lekker!

Softcover; 144 pagina’s.

Auteur: Sophie Matthys
Titel: Kip
Uitgeverij: Manteau
ISBN: 978 90 223 3605 2
Thema: culinair
Prijs: € 19,99