Op 25, 26 en 30 april zendt Kinepolis België de ondertussen wereldbekende ‘TED talks’ live uit op het grote scherm. De meest vooraanstaande denkers en doeners komen dit jaar tijdens ‘TED2017’ samen in het Canadese Vancouver. Het Belgische bioscooppubliek krijgt hierbij een exclusieve kijk op zo’n zes à zeven onthullende optredens tijdens het openingsevenement (25 april), het prijzenevenement met onder andere gastspreker Serena Williams (26 april) en de hoogtepunten van de ‘TED Talks’ (30 april).

Chris Anderson, directeur en curator van ‘TED’, brengt met ‘TED Cinema Experience’ zijn beroemde ‘TED Talks’ naar België. Door enkele presentaties live te capteren op het grote doek krijgt het Belgische Kinepolis-publiek de unieke kans om het ideeënimperium ‘TED’ live mee te maken en enkele indrukwekkende presentaties bij te wonen. “Ontzagwekkend. Baanbrekend. Inspirerend. Het zijn slechts enkele termen om de ‘TED’-ervaring te beschrijven,” zegt Anaïs Tamboryn, Productmanager bij Kinepolis België, “Tijdens ‘TED2017’ worden alleen de allerbeste presentaties op het ‘TED’-podium gebracht. Zo’n presentatie bijwonen in Canada is tegenwoordig vrij exclusief, maar gelukkig hoef je dus nu niet helemaal naar Vancouver te reizen om alles live mee te maken.”

De drie ‘TED’-uitzendingen bij Kinepolis België vinden plaats op 25, 26 en 30 april 2017.
Dinsdag, 25 april om 19u15: het openingsevenement De ‘TED2017 Opening Night’ is de aftrap van de ‘TED’-conferentie die één week zal duren. Bioscoopbezoekers ervaren onthullende ‘TED Talks’ en presentaties die voor het eerst op het ‘TED’-podium in Vancouver gegeven zullen worden. De sprekers en performers die aan bod komen zijn o.a. Huang Yi (danser en choreograaf), Joshua Roman (cellist), Anab Jain (futurist, designer), Laura Galante (cyberspace analyst), Titus Kaphar (artist), Garry Kasparov (grandmaster, analist), Tim Ferriss (productiviteitsguru, auteur), OK Go (band), Rabbi Lord Jonathan Sacks (religieus leider).

Woensdag, 26 april om 19u15: het prijzenevenement Serena Williams en andere briljante sprekers, waaronder een wereldfiguur als verrassingsgast, treden aan op het ‘TED’-podium. De Belgische bioscoopbezoekers zullen hierbij gezondheidszorgkrijger Raj Panjabi de $1.000.000 ‘TED Prize’ zien winnen om zijn wens te financieren.

Zondag, 30 april om 16u45: de hoogtepunten Deze ‘TED Cinema Experience’ omvat de meest inspirerende en inzichtelijke ‘TED Talks’ van ‘TED2017’. Deze exclusieve show, speciaal samengesteld voor de bioscoopbezoekers, geeft het beste van de ‘TED’-conferentie van dit jaar. De hoogtepunten worden pas in de ‘TED2017’-week zelf uitgekozen en samengesteld.

‘TED Cinema Experience’ gaat door op 25, 26 en 30 april in Kinepolis Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven en Imagibraine. Prijs: € 17,75 – € 15,75 (Kinepolis Student Card), te verkrijgen via de Kinepolis website. Laat je alvast meeslepen door de ‘TED’-trailers op de Kinepolis website.