Shortlist met wandelingen in Bornem, Mol, Retie, Schelle en Zoersel

Vijf kandidaten, vijf maanden stapplezier en een spannende zoektocht naar de publieksfavoriet: dat is de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’.

Gaat de titel ditmaal naar de wandeling in Bornem, Mol, Retie, Schelle of  Zoersel? Wandelaars kunnen tot 31 augustus stemmen voor hun favoriet op www.wandelingvanhetjaar.be.

In september maakt Toerisme Provincie Antwerpen de winnaar bekend.


Twaalf wandelnetwerken – gerealiseerd en onderhouden door Toerisme Provincie Antwerpen – zorgen voor duizenden kilometers actieve ontspanning.

Extra initiatieven van steden, gemeenten, toeristische diensten, (natuur)verenigingen en ondernemers versterken dat wandelaanbod nog.

Met de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’ biedt Toerisme Provincie Antwerpen de knapste realisaties een mooi podium.

Vijf kanshebbers
Na een screening op het terrein van alle inzendingen maakte de jury een selectie op basis van o.a. landschap, randinfrastructuur en toeristische beleving.

Dat resulteert in volgende shortlist (inzender tussen haakjes):

– Op stap met de hertog in Bornem (Toerisme Klein-Brabant – Scheldeland);

– Molse Meren – Schansheide in Mol en Dessel (Visit Mol);

– Koninklijke Kempen in Retie en Geel (Stuifzand);

– Drieverenwandeling in Schelle, Hemiksem, Kruibeke en Bornem (Toerisme Rupelstreek);

– Ezelwandeling Ferme NeElke in Zoersel, Ranst en Schilde (Ferme NeElke).

Van ezeltochtje tot kasteelwandeling

De competitie bewijst het keer op keer: ook dicht bij huis maak je aantrekkelijke wandelingen. De lijst met winnaars van de voorbije jaren bevat uitsluitend toppers.

Gedeputeerde voor toerisme Mireille Colson: “Ook deze shortlist oogt veelbelovend. In Bornem verken je de favoriete wandeling van de hertogen d’Ursel. Molse Meren serveert een aantrekkelijke mix van water, zand en groen. In Retie ontdek je waarom het Prinsenpark precies zo heet. Tijdens de Drieverenwandeling in Schelle steek je maar liefst driemaal het water over. En de sympathieke Poitou-ezels van vakantieboerderij Ferme NeElke zijn je compagnon in Zoersel. De vijf kandidaten boeien ongetwijfeld een breed publiek, van families met kinderen tot fervente stappers. Heel benieuwd welk traject de meeste stemmen haalt op www.wandelingvanhetjaar.be.”

 Meer info:
Gedetailleerde voorstelling, wandelfiches en gpx-coördinaten van de vijf kandidaten op www.wandelingvanhetjaar.be.

Stemmen kan tot en met 31 augustus op www.wandelingvanhetjaar.be.

Foto: Copyright: Toerisme Provincie Antwerpen