Naar aanleiding van de Week van de Zorg (www.dagvandezorg.be) met als thema ‘Het Brein’ organiseert de Karel de Grote Hogeschool (KdG) ‘Hoe FAST ben jij?’ op campus Zuid. Met dit event wil de hogeschool haar studenten en medewerkers alerter maken om beroertes te herkennen.

“Elk jaar krijgen 20 000 Belgen een beroerte”, vertelt Geert Van de Weyer, docent verpleegkunde. “De FAST-test – FAST staat voor Face, Arm, Speech en Time – helpt om de eerste tekenen van een beroerte snel te herkennen. Hoe sneller iemand met een beroerte geholpen wordt, hoe groter de kans op overleven en zelfs op een volledig herstel.”

Vandaag woensdag 13 maart van 12 tot 14 u. (inkomzone) leren docenten studenten aan hoe ze de FAST-test kunnen toepassen.

Een virtual reality-installatie geeft hen eerst een virtueel kijkje in het gezonde brein. Daarna zien ze aan de hand van een in elkaar geknutseld brein (buisjes als verstopte aders met nepbloed) wat er gebeurt met het brein bij een beroerte en leren ze wat de FAST-test inhoudt.

Karel de Grote Hogeschool
Brusselstraat 45
2018 Antwerpen

T +32 3 613 13 13
E info@kdg.be
www.kdg.be