Donkere dagen en stijgende cijfers, meer dan genoeg redenen voor de kathedraal om zich dit jaar extra gemotiveerd op te maken voor Kerstmis.
 
Op zondag 28 november kon je alvast een eigen adventskrans meebrengen om te laten zegenen tijdens de eucharistieviering van 10 u. Voor wie nog geen krans kon bemachtigen, hadden de bloemendames kersverse exemplaren klaargezet aan het altaar (foto). Home-made in de kathedraal!
 
In de eerste decemberweek worden de kerstbomen geplaatst en de kerststal opgebouwd in de narthex van de kathedraal, naast de zuil voor het doopvont. De herders staan al aan de kribbe, maar de drie koningen moeten worden gezocht in de kathedraal, op weg naar de stal….

ToerismePastoraal (ToPa) verkocht voor en na de vieringen van het laatste novemberweekend de jaarlijkse kerstkaarten. Ook in het weekend van 4/5 december zal dat het geval zijn.
 
Ten slotte is iedereen van harte welkom bij de kerstvieringen. Alle informatie staat in de kalender op de website van de kathedraal, maar voor het gemak volgt hieronder een overzicht:
 
Vrijdag 24 december 2021
17.00 u.: familieviering voor Kerstmis
00.00 u.: middernachtmis met Mgr. Johan Bonny
 
Zaterdag 25 december 2021
10.00 u. hoogmis/kerstviering
12.00 u. kerstviering in het Engels
 
Zondag 26 december 2021
10.00 u. eucharistieviering
12.00 u. eucharistieviering
15.00 u. orgelconcert door Peter van de Velde
17.00 u. vespers

Foto: Jean-Paul Van Putten / www.dekathedraal.be