9 januari, dat kan maar één ding betekenen: dan vieren we Popcorn Day! Om deze speciale dag te vieren laten we je zien dat popcorn meer is dan een cinema snack. Wanneer je het gebruikt als afwerking voor je karamel cheesecake word je opslag verliefd op de zoute snack. Wij zijn fan. 

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

200 g
bastogne koeken
100 g
boter
600 g
roomkaas
125 g
zure room
3
eieren
2 el
bloem
175 g
suiker
100 g
pofmaïs
200 ml
karamelsaus

zout

BEREIDING

Verwarm de oven alvast voor op 120°C. Stop de koekjes in een keukenmachine en verkruimel ze. Smelt 50 g boter en giet dit bij de verkruimelde koekjes. Verdeel dit mengsel over de bodem van een taartvorm. 
In een grote mengkom meng je de roomkaas, zure room, eieren, bloem, suiker en een snufje zout tot een gladde massa. Dit verdeel je over de koekjesbodem. Zet de taartvorm in de oven en bak in 90 minuten gaar. Haal uit de oven, laat even afkoelen en laat daarna helemaal afkoelen in de koelkast. Doe dit liefst voor minstens 4 uur. 
De overige 50 g boter verwarm je in een pannetje op een laag vuur. Zodra de boter gesmolten is, voeg je de pofmaïs toe. Roer even door. Zet het deksel op de pan en wacht totdat alle popcorn is gepopt. Haal van het vuur en bestrooi de popcorn met flink wat zout. 
Haal de cheesecake uit de koelkast en giet de karamelsaus hier mooi over. Werk af met de gezouten popcorn. 

Foto: www.ambiance.be