Kalfsvlees is een echt paradepaardje van ons gastronomisch erfgoed en de recepten op basis van kalfsvlees zijn onlosmakelijk verbonden met de Europese culinaire cultuur: blanquette, escalope milanese, ossobuco, orloffgebraad, kalf marengo, … Europeanen zijn verzot op hun stukje kalfsvlees: niet alleen omwille van de hemelse smaak, maar ook omdat het symbool staat voor vele mooie momenten samen aan tafel.

VLAM gaf recent het startschot van jaar 2 van deze de Europese campagne. Iedereen kan terecht op de inspirerende website “gekopkalfsvlees.be”, boordevol informatie over kalfsvlees en overheerlijke gerechten. We werken weer samen met diverse chefs en influencers. Er loopt ook een onlinecampagne met een inspirerend promotiefilmpje.

Kalfsvlees is zonder enige twijfel een delicaat stukje vlees met verfijnde aroma’s en een subtiele smaak. Gelukkig betekent dat niet dat het moeilijk te bereiden is of dat je er lang voor hoeft te zwoegen in de keuken. Door de grote verscheidenheid in de verschillende stukken vlees kun je jezelf laten inspireren door recepten van over de hele wereld, ongeacht het seizoen.

Www.gekopkalfsvlees.be

Foto: www.mastercooks.be