Na zijn memorabele, uitverkochte show in 2015 komt de Zweedse singer-songwriter met Argentijnse roots José González dit najaar opnieuw naar De Roma. Op 4 november presenteert hij er zijn langverwachte nieuwe album Local Valley, dat midden september uitkomt. Tickets voor het concert in De Roma zijn te koop vanaf donderdag 6 mei om 09:00 via www.deroma.be en Fnac.

Drie soloplaten in 18 jaar tijd: meer had José González niet nodig om over heel de wereld een trouw publiek te vinden en in prestigieuze zalen op te treden, van Royal Albert Hall in Londen tot Sydney Opera House in Australië. Onlangs haalde González op Spotify de mijlpaal van één miljard streams, het ultieme bewijs dat je als artiest niet luid moet zijn om gehoord te worden.

Local Valley, het langverwachte vierde album, komt uit op 17 september en belooft een welgekomen herinnering aan de unieke overtuigingskracht van zijn prachtige sfeervolle muziek. Met slechts een handvol Spaanse gitaren en een drum machine app op zijn iPad componeerde González een nieuwe verzameling songs, waarvan de eerste singles El Invento en Visions je al meteen meenemen naar zijn bijzondere universum. “Hoewel ik bij de opnames enkel loops nodig had, hoorde ik in mijn hoofd al wel hoe elk nieuw nummer zou klinken met een orkest, of met mijn vijfmansband met wie ik de afgelopen tien jaar speelde”, blikt González vooruit naar de live tour. Als geen ander laat González klassieke en melodieuze gitaarakkoorden samengaan met avontuurlijke en sensuele harmonieën, waardoor zeker live een unieke muzikale dynamiek ontstaat. 

Foto: www.deroma.be