Na 27 jaar maak ik in de loop van komende weken/maanden een carrière-switch en ik wou je hier graag persoonlijk van op de hoogte brengen, vooraleer je het via-via moet vernemen.

D.w.z. na 7 jaar ‘hoofd educatieve dienst’ + 20 jaar ‘hoofd pers & communicatie’ greep ik in het kader van onze reorganisatie eind vorig jaar de kans om eens iets anders te doen, weliswaar binnen dezelfde organisatie, die me zeer nauw aan het hart ligt. Ik blijf m.a.w. bij Musea Brugge maar wil als kunsthistorica opnieuw dichter bij de inhoud staan, de collecties, de tijdelijke opstellingen enz.

Interpreteer dit niet verkeerd: ik deed/doe mijn huidige job supergraag, en ook de vlotte samenwerking met jou als ‘partner’ vond ik zeer aangenaam, maar het werd misschien eens tijd voor iets nieuws.
Wie mijn opvolger wordt is nog niet geweten; de vacature zal vanaf vrijdag a.s. 10 u. te lezen staan op deze link: https://stad-brugge.jobtoolz.be/nl/coordinator-pers-publiciteit-bij-musea-brugge

Ikzelf word “coördinator Publieksbemiddeling, specialisatie Communities & Kansengroepen & Vrijwilligers”, dwz. ik zal  activiteiten, projecten of instrumenten voor het publiek ontwikkelen, uitwerken, begeleiden en coördineren vnl. voor de doelgroepen communities, maar ook de kansengroepen (kansarmen, maar ook mensen met een beperking enz) en vrijwilligers. Dit alles, zowel in het kader van tentoonstellingen, collectiepresentaties of algemene publieksbemiddeling, zowel binnen als buiten de museummuren.
Iets compleet nieuws dus en feitelijk ook een nieuwe functie binnen de organisatie.

Wanneer exact ik de overstap kan maken, hangt af van de aanstelling van mijn opvolger, die ik eerst ook nog wel wat zal ‘opleiden’ en vooral zal voorzien van alle lopende dossiers en toekomstplannen op vlak van communicatie en campagnes.

Foto: Ellen de Meulemeester / www.museabrugge.be