Jente Gees van The Pharmacy Antwerp/Knokke ‘shakete’ zich maandagavond in de Tapabar in Antwerpen tot de nieuwe Belgische kampioen in de Tio Pepe Challenge. Hij haalde het met zijn ‘The Alfonso Dashuiri’, op basis van Sherry, van 10 andere top-bartenders uit heel het land. Gees moet in mei de Belgische eer verdedigen in de bakermat van de Sherry, het Spaanse Jerez de la Frontera.

Top 3 Tio Pepe Challenge 2019

1. Jente Gees, The Pharmacy Antwerp/Knokke, cocktail ‘The Alfonso Dashuiri’

2. Hannes Desmedt, Wine Blend Harelbeke, cocktail ‘Tio Moscato’

3. Michael Juna Costa, Cipiace (Brussel), cocktail ‘Del Pueblo’

Jente Gees toonde zich tijdens de Tio Pepe Challenge de beste allrounder van het pak, waarbij de jury ook rekening hield met de venencia-pouring-skills en een blind tasting. “Of het gewaagd was om met komkommer te werken? Dit maakte het geheel voor mij helemaal af. Het bracht de Sherry, de houtnoten en de zuren van het limoensap tot een toegankelijke en lekkere cocktail. Dat is mijn stijl. Ik hou het graag ‘clean’ en simpel, zonder al te gekke dingen te doen. Sherry is vandaag niet bepaald sexy. Iedereen heeft ook schrik om ermee te werken. Ik niet.”
“Maak ik hiermee kans op internationaal niveau? Net daarom wel. In Spanje verzamelen de beste bartenders ter wereld. Die willen allen winnen en zullen ongetwijfeld weer de meest complexe dingen in elkaar steken. Terwijl ik er net voor ga om met mijn cocktail zoveel mogelijk mensen te ‘pleasen’. Dus in dat segment hoef ik geen concurrentie te vrezen. En die troef ga ik ten volle uitspelen.”

The Alfonso Dashuiri van Jente Gees
45ml Oloroso Sherry
30ml Ancho Ryes
30ml limoensap
20ml suikersiroop
1 dash zoutoplossing
3 fijne plakjes komkommer

Foto’s: Holy2 & Ruddy Berghmans