JCI Lier, de vereniging voor jonge ondernemende mensen onder de 40, organiseerde eind vorig jaar een internationaalgemeenschapsproject waarbij meer dan 50 deelnemers samen een virtuele afstand hebben afgelegd voor een goed doel.

Op 1 oktober 2020 ging JCI Lier van start met een ambitieus project om op 3 maanden tijd virtueel de wereld rond te reizen. Helaas is deze afstand niet behaald maar 54 actieve helden behaalden op oudejaarsavond toch samen de afstand van 20.775 km.

Via een online platform konden deelnemers na het betalen van een inschrijvingsfee zich registreren om deel te nemen aan het project. Elke afstand die werd gewandeld, gefietst, gelopen, … en vastgelegd door een digitaal toestel zoals een smartwatch of smartphone met de app werd hier bijgehouden. Door ook connectie te maken met Strava,Apple Health, Fitbit, … kon elke inspanning worden geregistreerd. Deelnemers werden gemotiveerd met dagelijkse berichten en updates op de facebook pagina van ‘Heroes For Emma’ en werden ook bijgestaan door een persoonlijke coach. Gedurende 3 maanden hebben meer dan 50 sportieve helden het beste van zichzelf gegeven om actief te blijven in tijden van een pandemie en daarbij ook nog een goed doel te steunen. Werkelijk een win-win situatie!

STERKE HELDEN
Het gekozen goede doel ondersteunt de kinderarmoede in Lier. Als Lierse vereniging hebben enkele leden van JCI Lier getracht om zoveelmogelijk deelnemers te verzamelen om een zo hoog mogelijk bedrag te kunnen schenken aan het fonds Emma Deprince.
Bij het inschrijven kon er gekozen worden tussen meerdere pakkettenwaar ook gepersonaliseerde drinkbussen en medailles konden worden voorzien tegen een meerprijs. In het ultieme sponsorpakket werd ook gepersonaliseerde coaching voorzien. Gewone sponsoring zonder actieve deelname was uiteraard ook mogelijk. Uiteindelijk hebben 54 deelnemersmeer dan 20.000 km bereikt op 3 maanden tijd. De meest actieve held slaagde er zelfs in om bijna 1800 km af te leggen. Er was ook internationale interesse en de Lierse afdeling mocht zelfs een lid vanJCI Australië verwelkomen. De deelnemers werden regelmatig ook bijgestaan met tips & tricks van coach Vincent van MovUp.

CHALLENGES
De deelnemende helden werden ook gemotiveerd om meer te bewegen door challenges, waar prijzen mee konden worden gewonnen die aangeboden werden door sponsors. De donaties waren onder andere een cadeaubon van sportwinkel, gezelschapsspelletjes, testrit met elektrische wagen, fles champagne, … voor elk wat wils! De uitdagingwaren zo opgesteld dat iedereen wel eens kon winnen. Sommige challenges gingen over 1 dag en andere over een week, bijvoorbeeld het meest gefietst op 1 dag, het meest gelopen in een weekend, de meeste afstand afgelegd op 7 dagen, …

De Lierse vereniging mikte hoog maar eindigde toch met een mooi resultaat waar ze trots op zijn. Het is immers geen evidentie om nieuweprojecten op te starten in coronatijden waar deelnemers op een originele manier gemotiveerd worden om te bewegen. Uiteindelijk werd er een bedrag van €1256,76 gedoneerd aan het fonds Emma Deprince.

Foto: www.jcilier.be