THE ART OF THE DOUBLE REED
Een reis door het rijke repertoire voor hobo en fagot

7 augustus om 11 uur
14 euro per persoon
Tickets via
 boekingen@notelaer.be
Inschrijven kan tot en met 5 augustus

Balder Dendievel

Als telg van een muzikaal gezin zette Balder zijn eerste stappen op viool toen hij vier jaar oud was. Op vijfjarige leeftijd schakelde hij over naar hobo. Na studies aan het Stedelijk Conservatorium Brugge, de!Kunsthumaniora Antwerpen en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in de klas van Luk Nielandt, werd Balder in oktober 2019 toegelaten aan de prestigieuze Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn. Daar volgt hij les in de klas van prof. Dominik Wollenweber, solo-althoboïst bij de Berliner Philharmoniker. Balder is actief als solist en orkest- en kamermusicus. Hij was lid van de Internationale Junge Orchesterakademie waarmee hij in april 2017 een tournee door Duitsland maakte en een cd opnam voor de Bayerische Rundfunk. Balder werd uitgenodigd door onder andere het Symfonieorkest van de Munt, het Nationaal Orkest van België, het orkest van de Hochschule für Musik Weimar, Symfonieorkest Vlaanderen, Russisch-Deutsche Musikakademie en het Symfonieorkest van Opera Ballet Vlaanderen. Als solist was hij reeds te horen in concerti van Bach, Marcello, Vivaldi, Mozart en Richard Strauss.

Balder won prijzen in verschillende regionale wedstrijden zoals ‘Vlamo’, ‘Sonatina’ en ‘Jonge Solisten aan Zee’. Hij werd finalist van de ‘Young Belgian Talent’-wedstrijd en in 2018 won hij als jongste kandidaat de ‘Honda Competition for Classical Music’, een wedstrijd tussen de Belgische conservatoria. Het finalerecital was live te horen op Musiq3. Op de International Anton Rubinstein Chamber Music Competition in Düsseldorf ontving Balder samen met Jappe Dendievel en Anna Fuhrmann als trio de prijs voor beste uitvoering van een werk van W.A. Mozart. Voor zijn reeds afgelegde parcours kreeg hij het ‘Gouden Label Jong Talent’ van het magazine Klassiek Centraal. Sinds september 2020 mag Balder zich NextGeneration Artist noemen bij de I SOLISTI ACADEMY. I SOLISTI Belgian wind ensemble Antwerp biedt jonge artiesten binnen dit traject alle kansen om zichzelf muzikaal en artistiek verder te ontwikkelen. Zo krijgt hij de ruimte om zijn eigen projecten uit te werken en mag hij het podium delen met het ensemble. Zijn productie “Metamorfosen” met (nieuwe) muziek, literatuur en zandkunst zal komend concertseizoen onder andere in Concertgebouw Brugge te horen zijn. Balder is verder artist in residence bij SWUK Vlaanderen.

JAPPE DENDIEVEL

Onder de vleugels van zijn moeder zette Jappe (°2004) reeds op 4-jarige leeftijd zijn eerste muzikale stappen op de viool. Al vrij snel volgde de ontdekking van een uitgebreid instrumentarium zoals slagwerk, trombone, fagot en tuba met succesvolle deelnames aan nationale en internationale jongerenwedstrijden (met onder meer een optreden in Santorini als gevolg) en diverse jeugdorkesten.

Op 11-jarige leeftijd kwam Jappe in contact met fagottist Francis Pollet, waardoor het met de fagot plots snel vooruit ging en dit instrument ook zijn voorkeur ging wegdragen.

In november 2017 werd Jappe laureaat van de “Prix Dominique” in Venlo, waar hij ook de publieksprijs behaalde. In april 2018 won hij de Eerste Prijs in de internationale onlinewedstrijd “The Muse”. Al snel volgden solo-optredens met orkest waar onder meer concerti van A. Vivaldi, W.A. Mozart, C.M von Weber op het programma stonden.

In maart 2019 werd hij geselecteerd voor het internationaal jeugdorkest van het

Concertgebouw, waar hij samen met 72 andere 14-17-jarigen uit heel Europa deelnam

aan een intensieve stage en optredens in het Concertgebouw Amsterdam en Flagey Brussel.

In maart 2020 werd hij aangenomen in het Verbier Festival Junior Orchestra.

Momenteel volgt hij een bacheloropleiding fagot / contrafagot aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Onder impuls van zijn leraar en mentor Francis Pollet en mede dankzij I SOLISTI ACADEMY nam Jappe deel aan tal van masterclasses in binnen- en buitenland. Sergio Azzolini, Gustavo Nuñez, Fredrik Ekdahl, Sophie Dervaux en vele anderen kunnen getuigen van zijn uitzonderlijk talent.

Jappe Dendievel werd in 2021 eerste prijswinnaar van het Prinses Christina Concours en mag zich vanaf seizoen 2021/22 tevens I SOLISTI NextGeneration Artist noemen.

7 augustus 2022 om 11u

14 euro per persoon

Tickets via boekingen@notelaer.be

Inschrijven kan tot 5 augustus 2022

Adres
Notelaerdreef 2
2880 Hingene (Bornem)