Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus komt Meeting of Styles weer naar Antwerpen. Dit jaar slaan graffiticollectief Aerosol Kings, Soul Supply, One Love Boardshop, Dead Artist Society, Spray & Play en de Zomer van Antwerpen de handen in mekaar en presenteren de Meeting of Styles Belgium in een nieuw, all inclusive concept op de site van de Antwerpse Zomerfabriek. Deze samenwerking zorgt voor een lifestyle event waar jong en oud, graffer of niet-graffer welkom is en zich kan komen ontspannen of uitleven op een van de gratis workshops.
“Meeting of styles is een internationaal gerenommeerd graffiti-event waar menig spray-artist van droomt om op uitgenodigd te worden”, verduidelijkt mede-organisator Yvon Tordoir van Aerosol Kings. “Een plaatsje op de bestemde muren eender waar ter wereld wordt gezien als een echte eer. Logischerwijs krijgen enkel de besten in de scene een plek op de muur hoewel er ook aan jong talent kansen worden gegeven.”
 
Graffiti blijft de hoofdactiviteit en gedurende 3 dagen kunnen bezoekers de top van de internationale scene aan het werk zien en ontmoeten. Veel van deze artiesten brengen exclusieve kunststukken mee die ze op het event te koop aanbieden. Enkele belangrijke namen onder hen zijn Sozy-One, Steve Locatelli, Aches, Rise One & Matthias Schoenaerts.
 
Workshops en randanimatie
Maar het programma is veel uitgebreider en bezoekers kunnen ook actief aan de slag gaan tijdens Meeting of Styles. Naast zelf leren sprayen bij de jongens van Spray & Play kan iedereen leren hip hop/urban dansen of zelf een kansje wagen op het aanwezige skatepark onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs.
 
Soul Supply verzorgt de muzikale inkleding gedurende het event. Op vrijdag organiseert Joffrey Anane van Osei Bantu een “Seven To Smoke” dancebattle op het terrein voor de Club Z. Verder kunnen bezoekers ook heel het weekend lang gratis dansinitiaties volgen in de Urban Hall.
One Love Boardshop organiseert dagelijks een tricks for cash wedstrijd. Skaters worden hierbij anders beoordeeld dan op een reguliere wedstrijd. Niet enkel de moeilijkste truken worden beloond, ook originaliteit, fun en passie spelen mee. Dit maakt het mogelijk voor iedereen om in de prijzen te vallen.
 
D.A.S. (Dead Artist Society) voorziet een urban market met enkele foodtrucks. Hier wordt vooral gefocust op jonge ondernemingen binnen het kader van de Urban Lifestyle. Het is ook op deze urban market dat de aanwezige graffitiartiesten hun kunst te koop aanbieden.
 
Meeting of Styles praktisch:
·         Vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus
·         Zomerfabriek, Minckelersstraat 2, 2600 Berchem
·         Meer info: www.aerosolkings.com