Deze zomer zal de kathedraal weer worden gevuld met orgelmuziek en spetterende concerten. Muziekminnaars en orgelliefhebbers zijn in de maanden juni, juli en augustus van harte welkom bij het Internationale Orgelfestival 2022.

Ter ere van de 200ste verjaardag van orgelcomponist César Franck zullen er in juni drie avondconcerten worden verzorgd door de organisten Ben van Oosten, Olivier Penin en Peter Van de Velde. Deze concerten maken deel uit van het César Franck-festival Antwerpen. Op 3, 17 en 24 juni zullen de organisten om 20.30 u. plaatsnemen aan het Schyvenorgel; voorafgaand aan elk concert zal om 19.45 u. een mondelinge toelichting worden gegeven. Toegang vanaf 19.30 u. via de Handschoenmarkt. De tickets voor deze concerten zijn verkrijgbaar aan de kassa van de kathedraal of vooraf in de kathedraalshop.

Daarnaast zal er deze zomer weer ‘Orgel na de Noen’ zijn. Op alle vrijdagmiddagen in juli en augustus kunnen de bezoekers van de kathedraal komen genieten van de meest gevarieerde orgelprogramma’s. Internationaal vermaarde organisten, waaronder onze eigen muziekdirecteur Peter Van de Velde, zullen zowel het Schyvenorgel als het Metzlerorgel bespelen.

Deze concerten beginnen elke vrijdag om 12.45 u. Tickets zijn op de dag zelf, vanaf 12.15 u., verkrijgbaar aan de kassa van de kathedraal.

Foto: www.dekathedraal.be