Inside is een psychologische thrillerfilm uit 2023, geschreven door Ben Hopkins en geregisseerd door Vasilis Katsoupis in zijn speelfilmdebuut. Met in de hoofdrollen Willem Dafoe, Gene Bervoets en Eliza Stuyck.

Inside vertelt het verhaal van Nemo (Willem Dafoe), een kunstdief die vast komt te zitten in een New Yorks penthouse, die eigendom is van Owner (Gene Bervoets). Owner is een tijd niet aanwezig zo Nemo de kans krijgt rustig zijn diefstal te ondernemen. Daarbij wordt hij geholpen door iemand via een walky-talky. Hij moet op zoek gaan achter het zelfportret van Egon Schiele dat ergens verborgen zit, maar waar…?  Nemo zijn inbraak neemt een onverwachte wending aan door een storing in het computersysteem waar de penthouse volledig door bestuurd wordt.

Terwijl hij opgesloten zit in de flat, met niets anders dan dure kunstwerken, zal  hij al zijn creativiteit en verbeeldingskracht moeten boven halen en gebruiken om te overleven. Het is een spannend survivel verhaal gespeeld door één acteur Willem Dafoe. Zijn verblijf in deze flat gaat van kwaad naar erger. Nemo in zijn strijd om te kunnen ontsnappen gebruikt alles wat hij maar vind zelfs kunstwerken om zich uit deze benarde situatie, mogelijk te kunnen vrijmaken. Wat u heel de film door meemaakt stapelt zich, spannend stelselmatig op zo surrealistisch dat het een kunstwerk wordt

 

 

Inside een film van Vasilis Katsoupis is geboren in 1977 in Volos, Griekenland. Studeerde media en film in het Verenigd Koninkrijk voordat hij in 2004 terugkeert naar Griekenland. Katsoupis concentreert zich voornamelijk rond het verkennen van de grenzen en de kracht van cross-arts samenwerking – filmproductie, beeldende kunst, videokunst.

 

 

 

De film is vanaf 29 maart 2023 te zien in de bioscoop,  een aanrader die moet je zeker gezien moet hebben.

 

Regisseur: Vasilis Katsoupis

Scenarist: Ben Hopkins

Cast: Willem Dafoe, Eliza Stuyck, Gene Bervoets

Muziek: Frederik van de Moortel

Release datum: 29 maart 2023