22 mei 1967, een druilerige maandag. Anderlecht is pas kampioen geworden, Eddy Merckx rijdt zijn eerste grote wielerronde, Elvis Presley is net getrouwd en de oorlog in Vietnam escaleert. In de Brusselse Nieuwstraat lopen keurig geklede mannen en vrouwen rond. Voor hun inkopen hebben ze de grootwarenhuizen voor het uitkiezen.
13.20 uur. Een verkoopster ziet op de eerste verdieping van de majestueuze Innovation, een bouwwerk van architect Victor Horta, rook opkringelen uit de opslagplaats van de afdeling kinderkleding. Niemand kan op dat ogenblik vermoeden dat een van de grootste rampen uit de Belgische geschiedenis zich begint te voltrekken. Het vuur zal pas 323 slachtoffers later gedoofd worden.
Vijftig jaar na de feiten reconstrueren Geert De Vriese en Frank Van Laeken de brand in de Innovation aan de hand van archiefmateriaal en gesprekken met overlevenden, nabestaanden en hulpverleners. Was het een ongeval? Brandstichting? Een aanslag? Het lijkt wel het scenario van een rampenfilm, maar het is echt gebeurd.

“Adembenemend relaas over de verschrikkelijke brand van de Innovation in Brussel. Dag aan dag, uur aan uur, minuut aan minuut beschrijven de auteurs deze catastrofe. Aan de hand van pv’s, getuigenissen, verhalen en foto’s brengen zij deze ramp en vuurzee weer tot leven. De levensechte tekst doet je hart stilstaan bij alle emoties en verschrikkingen die dag teweegbracht. Tot op vandaag is er niet echt geweten hoeveel doden er vielen en wat de brand heeft gestart. Deze ramp is nog maar 50 jaar geleden gebeurd en dit boek kwam juist op tijd.”
Softcover; 250 pagina’s. Met talrijke foto’s.

Auteur: Geert De Vriese & Frank Van Laeken
Titel: Inferno
Uitgeverij: Houtekiet
ISBN: 978 90 8924544 1
Thema: geschiedenis; ramp
Prijs: € 21,99