Het M HKA organiseert vanaf 5 augustus de allereerste LGBTQI-tentoonstelling in ons land en geeft zo het startschot van een hele aparte Pride 2020.

Een Pride zonder toeters of bellen, zonder openingsfeest en in een ingetogen sfeer. Dit jaar moest nochtans een feestjaar worden waarin de allereerste Gay Pride Parade van 50 jaar geleden werd gevierd, maar door de Coronamaatregelen is het de eerste keer dat er geen parade, manifestaties of feesten zijn. De organisatie van Antwerp Pride heeft daarom besloten om kleinere evenementen te programmeren onder de noemer Together we Pride, rekening houdend met de geldende veiligheidsvoorschriften.
 
In samenwerking met Antwerp Pride organiseert het M HKA vanaf morgen tot 6 september de tentoonstelling TOGETHER., gecureerd door kunstenaar Philip Huyghe. Verschillende kunstenaars, waaronder Carla Arocha & Stéphane Schraenen, Kasper Bosmans, Nan Goldin, Cindy Sherman, Philip Huyghe en Stef Van Looveren worden uitgenodigd om in een eigen bubble samen te werken rond thema’s die de LGBTQI-gemeenschap versterken, en om zo een inclusieve tentoonstelling te bouwen. 

De uitgenodigde kunstenaars willen met hun visuele taal een wereld vormgeven waarin diversiteit een kwaliteit is die spannende en uitdagende ideeën brengt in de wereld waarin we allemaal leven.

Foto top: Kasper Bosmans, His Bday (30) and Gay Love in General, 2016
courtesy by the artist

Foto tekst: Philip Huyghe, Self Portrait as a Corpse, 2020
light box with plexiglass case and collage on transparant film, 112x160x25cm
photo by Tom Sanders, courtesy by the artist

Foto’s: www.clubparadis.be / M HKA