Schrijfster en radioreportages maakster Petra De Pauw heeft jarenlang ervaring in verschillende menselijke belevingsverhalen. Ze is op zoek gegaan achter het fenomeen Bart De Wever dit zonder politieke agenda en zonder tegenhoudendheid. Petra De Pauw is mama van twee dochters Roos en Billie en de vrouw van Herman Verbruggen.  Ze volgde BDW een jaar lang een maakte er een driedelige documentaire en een boek over. In het hoofd van De Wever is niet haar eerste boek, Mag het iets meer zijn gaat over de vroeggeboorte van haar dochter Billie. In Plots anders: Verhalen achter littekens gaat Petra De Pauw samen met fotograaf Stephan Vanfleteren op zoek naar die verhalen en ontdekte dat onzichtbare littekens vaak pijnlijker zijn als zichtbare. Daarnaast publiceerde ze de bestsellersMum & Me, bucketlist voor mama en dochter en bucketlist voor mama en zoon, ook schreef ze drie boeken over Mark Vertongen uit FC De Kampioenen.

 

Een jaar in de voetsporen van een van de belangrijkste politici van ons land.

Bart De Wever is een topspits in de Belgische politiek. De N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen wordt geliefd en gehaat, maar draait al jarenlang mee op het hoogste politieke niveau.

In 2020 werd hij vijftig, het moment bij uitstek om de balans op te maken van zijn leven in en naast de politiek. Dat was het doel van dit boek. Maar uit het niets schudde het coronavirus alle kaarten door elkaar. In 2020 kreeg ons land na 493 dagen een nieuwe federale regering, zonder N-VA, belandde de partij in moeilijk vaarwater door slechte resultaten in de peilingen en stonden er voorzittersverkiezingen op het programma. Kortom: 2020 werd misschien wel het moeilijkste jaar uit het politieke leven van Bart De Wever.

Petra De Pauw volgde een jaar lang het doen en laten van Bart De Wever op de voet, zowel professioneel als privé. Waaruit haalt hij zijn politieke energie en wat doen bijna 25 jaar inzet, passie, lof en tegenkanting met hem en zijn omgeving? Wat wil hij nog bereiken? Welke toekomst ziet hij voor ons land, voor zijn geliefde koekenstad, voor zijn gezin en voor zichzelf?

In het hoofd van De Wever biedt een unieke inkijk in het hoofd en het hart van politicus, echtgenoot, vader, voorzitter en burgemeester Bart De Wever.

Auteur:Petra De Pauw

ISBN: 9789463 833172

Prijs: €20

Uitgever: Pelckmans