Een heel legertje specialisten kwam er in oktober en november 2019 aan te pas om in het Zuid-Friese Wolvega van de al 85 jaar bestaande viszaak van de familie Van der Schuit één van de meest trendy visspeciaalzaken van Nederland te maken. De eigenaren, Gina Ems-Van der Schuit en haar man William Ems, de opvolgers van Anne en Willie van der Schuit, schakelden diverse professionals in om hun ideeën gestalte te geven.

Dat waren onder anderen aannemer Joop Oord uit Wolvega, de internationaal actieve winkelinterieur- en koelmeubelbouwer Remmerswaal uit Delft en Dalmolen horeca- en grootkeukentechniek uit Wolvega. Frieslands bekendste topkok, Jan Smink van het gelijknamige restaurant in het centrum van Wolvega, doet ook geregeld een beroep op laatstgenoemde leverancier van keukenapparatuur. Niet vreemd dus dat Gina en haar man ook een beroep deden op Dalmolen.

Lekker lokaal wat de bouwers, installateurs (Pastoor Installatietechniek) en sfeermakers betreft, maar wat de techniek aangaat is de nieuwe zaak bijna buitenaards. De belichting en beneveling van de zeevruchten en de kant-en-klaar-maaltijden is veelsoortig en ieder versproduct in de koelvitrine heeft zijn eigen klimaatzone.

Een dertigtal mensen kan tegelijk zittend, aan tafel of aan de food and coffeebar, genieten van een visje, een op vis gebaseerde maaltijd (ook af te halen) of fish and chips. Normaliter is het in viswinkels steenkoud, maar Visspecialist Van der Schuit heeft speciaal voor de restaurantgasten en het winkelend publiek vloerverwarming die geen invloed heeft op de werking van de koeling. Comfort en duurzaamheid gaan hier dus hand in hand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meer info:
www.facebook.com/leukstewinkels/
www.facebook.com/visspecialistvdschuit.nl/
www.joopoordbouwbedrijf.nl
www.pastoorinstallatietechniek.nl
www.remmerswaalretaildesign.nl
www.dalpro.nl
www.jansmink.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Foto top: William Ems en Gina Ems-Van der Schuit, hier met fish and chips voor de totaal gemoderniseerde zaak in het centrum van Wolvega, zijn apetrots. Ze hebben de nieuwste technieken voor viskoeling en presentatie, onder andere van zelfgemaakte salades en maaltijden, in huis. Fotografie: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Foto tekst: www.friesnieuws.nl