De cast van de musical IEDEREEN BEROEMD werkt in volle repetitieperiode ook nog eens aan een CD-opname met de liedjes uit deze nieuwe musical in regie van Frank Van Laecke. Wij mochten bij deze opnames aanwezig zijn, waar we Jelle Cleymans ontmoeten die de muziek schreef voor Iedereen Beroemd. Hij begeleidde ook de cast in de studio bij het inzingen van de nummers.  Het zijn stuk voor stuk pareltjes geworden. Jelle vertelde zelf dat hij de muziek in de richting en genre van de jaren ’60 & ’70 componeerde en er zeker van is dat het publiek zal nagenieten eens ze de musical gezien hebben. Het is voor Jelle een eer om voor de eerste keer de muziek te schrijven voor een musical. Hij werkte intens aan alle liedjes die hij op het lijf van elke acteur en actrice schreef. Zo zullen de musical-fans getrakteerd worden op liedjes gezongen door Sven De Ridder en Joke Emmers. Zo konden we genieten van enkele opnames samen met het ensemble en een straffe band inclusief blazers. De cast en dat konden we opmerken, ging er volledig in op en vond het zo gezellig, plezierig om samen te zingen. Met wat wij hier te horen kregen, wordt het uitkijken naar de première! IEDEREEN BEROEMD, een musicalcreatie gebaseerd op de gelijknamige film van Dominique Deruddere,  met o.a. Joke Emmers, Sven De Ridder, Nele Goossens, Bert Verbeke, Ianthe Tavernier en Peter Thyssen. De première is voorzien op 17 februari 2019 in Theater Elckerlyc te Antwerpen .

EEN MUSICAL MET MUZIEK DIE DOET VERLANGEN NAAR DE GOUDEN JAREN VAN DE VLAAMSE SHOWBIZZ
Sam Verhoeven van productiehuis Judas TheaterProducties typeert de liedjes als volgt: “Straffe liedjes die blijven hangen, geserveerd met een typisch Cleymans-sausje van spitsvondige teksten in combinatie met nostalgische muziek die zorgen voor een lach en een traan.”
Jelle Cleymans vertelt over zijn eerste musicalcomposities: “Mijn liedjes passen helemaal in de sfeer van de musical. Het publiek moet verlangen naar de hoogdagen van liedjeswedstrijden zoals Canzonissima en die wondermooie Vlaamse liedjes die werden geschreven in de gouden jaren van de Vlaamse showbizz. Nl. de jaren ’60 en ’70. Heerlijk om te schrijven, heerlijk om te zingen én te laten nazinderen.”  

PRAKTISCHE INFO – CD IEDEREEN BEROEMD
Alle tekst en muziek zijn van de hand van Jelle Cleymans (behalve Lucky Manuelo geschreven door Raymond Van het Groenewoud) De CD zal beschikbaar zijn in Theater Elckerlyc tijdens alle voorstellingen van de musical Iedereen Beroemd aan de prijs van 18 euro. Vanaf 1 april zijn alle liedjes ook beschikbaar op iTunes en Spotify.

 

TRACKLIST ALBUM IEDEREEN BEROEMD
1. Iedereen Beroemd (Steven Colombeen en ensemble)
2. Vuur (Ianthe Tavernier en ensemble)
3. Ik Zou Zo Graag (Joke Emmers en Ianthe Tavernier)
4. Lucky Manuelo – preprise (Steven Colombeen en ensemble)
5. Oempalapapero (Nele Goossens en Sven De Ridder)
6. Vic (Peter Thyssen en ensemble)
7. Als Gij De Zon Zijt (Bert Verbeke, Ianthe Tavernier en ensemble)
8. Als Gij De zon Zijt – reprise (Steven Colombeen en ensemble)
9. Vic – reprise (Peter Thyssen en ensemble)
10. Ik Zou Zo Graag – reprise (Sven De Ridder, Steven Colombeen en ensemble)
11. Lucky Manuelo (Joke Emmers en ensemble)
12. Lucky Manuelo (allen)
13. Iedereen Beroemd Medley (instrumentaal)

BONUS
14. Vuur (instrumentaal)
15. Lucky Manuelo (instrumentaal)

Geniet alvast van volgend voorsmaakje, VUUR het tweede lied op het full album uit Iedereen Beroemd door Ianthe Tavernier, geschreven door Jelle Cleymans

_______________________________________________________________________________________________

Interview met Nele Goosens door Gust Charrin

Nele Goossens is Chantal Vereecken in Iedereen Beroemd

De Rode Draad in deze musical is muziek van de jaren 70’ .Is Nele een fan ?

Jazeker, mijn oma had een enorme platencollectie en ik ben er mee groot gebracht. De Nederlandstalige” zeventigers  “zijn  zelfs nog meer mijn ding.

Vapeurs is ook nog bezig , nu deze repetities,  is dit goed te combineren ? 

Absoluut. Dit geeft me geen enkel probleem. Heb nu ook nog mijn cabaret en kan gemakkelijk gedurende de dag veranderen van tekst. Ik ben veel met mijn teksten bezig en lees ze ook ver van tevoren. Ik kan perfect in schijfjes werken en denken.

Vapeurs Twee , ook voor jou een succes? 

Ik heb er elf meer van genoten. Je kent al je collega’s wat een enorm pluspunt is en ik kon meer diepgang in mijn personage leggen.   Zeker toen ik in de retro scene de moeder speelde. Er was humor maar ook veel ontroering en we hebben het niveau dieper en hoger kunnen trekken. 

Je stopt dit seizoen met Het witte Paard? 

Ik doe dit zeker niet omdat het een sleur aan het worden is.  Meer dan 10 jaar was ik er steeds in juli en augustus. Ik kon geen vakantie nemen met het huisgezin. Ik heb een grote tuin , werk er graag in maar kwam er niet toe.  Ik wil nog herinneringen kunnen creëren met de kinderen  vanuit een vakantie. Men moet soms keuzes maken en eerlijk gezegd het was emotioneel wel een zure appel waar ik door moest. De deur is zeker niet toe!

Musical , zang , humor :  top comédienne of iets anders?

Ik ben begonnen op het Toneelhuis met serieuzere rollen , daarna begon het volkser te worden, ben echter blij dat ik hier in Iedereen Beroemd weer  een dramatische rol mag spelen. Een clown heeft twee kanten : de humor , maar hij of zij kan ook veel ontroering brengen. In het cabaret kan ik beiden combineren. In het najaar komt mijn eigen cabaretshow waarmee ik langs de CC zal toeren. Ik speel graag in alle types van zalen. Ik pas me aan en heb daarom veel interactie met het publiek. 

_______________________________________________________________________________________________

INDRUKWEKKENDE CAST ONDER LEIDING VAN REGISSEUR FRANK VAN LAECKE

Sven De Ridder speelt de rol van Jean Vereecken die op aandoenlijk, wanhopige wijze zijn dochter Marva, gespeeld door Joke Emmers, naar de top wil helpen. Ianthe Tavernier speelt de popster Debbie die wordt ontvoerd door de radeloze vader van Marva en diens vriend. Nele Goossens vertolkt de rol van Chantal Vereecken, de moeder van Marva. Peter Thyssen wordt de louche manager van dienst en Bert Verbeke kreeg de rol van familievriend Willy Van Outreve toebedeeld door regisseur Frank Van Laecke. Er duiken nog enkele mooie namen op in deze musical met Steven Colombeen als MC en Lauren De Ruyck die samen met Lynn Vercauteren, Charlotte Suijs en Rosanne Pits het ensemble compleet zal maken.
De gelijknamige film van Dominique Deruddere werd genomineerd voor een Oscar en werd zo meteen een Vlaamse filmlegende.

HET VERHAAL
Jean Vereecken hoopt op beroemdheid en probeert zijn dromen te realiseren via de zangcarrière van zijn dochter Marva Vereecken. Wedstrijd na wedstrijd doen ze mee in de hoop een doorbraak te forceren. Marva is niet van de mooiste en is ook niet bijzonder toonvast, maar dat overziet Jean. Wanneer hij plots ontslagen wordt, geraakt hij geobsedeerd door het idee om manager van zijn dochter te worden om zo zijn dromen te realiseren. Als bij toeval ontmoet hij het bekende popsterretje Debbie tijdens één van haar fietstochten en in een  impuls ontvoert hij haar. Samen met zijn vriend Willy Van Outreve gebruikt hij het gegijzelde meisje om toegang te krijgen tot de media om zijn zelfgeschreven nummer “Lucky Manuelo”, gezongen door zijn dochter Marva, in de hitparades te krijgen.

ACHTERGROND
“Iedereen Beroemd” is een Vlaams-Nederlandse film uit 2000, geregisseerd door Dominique Deruddere. De film werd in 2001 genomineerd voor een Oscar® als beste niet-Engelstalige film. Het betekende de doorbraak voor Deruddere als regisseur en was het debuut van actrice Eva Van der Gught. Raymond van het Groenewoud schreef de song “Lucky Manuelo”.
Voor Jelle Cleymans is het zijn debuut als componist en tekstschrijver van een musical. Na succesvolle rollen op het podium, zoals “Kuifje, De Zonnetempel”, “Robin Hood”, “Anatevka” en “14-18”, staat hij dit keer voor het eerst aan de wieg van een musicalcreatie.

CAST
Joke Emmers                                                 Marva Vereecken
Sven De Ridder                                             Jean Vereecken
Nele Goossens                                               Chantal Vereecken
Bert Verbeke                                                  Willy Van Outreve
Peter Thyssen                                                Manager
Ianthe Tavernier                                           Zangeres Debbie
Steven Colombeen                                        MC
Lauren De Ruyck                                           Ensemble
Lynn Vercauteren                                          Ensemble
Charlotte Suijs                                                Ensemble
Rosanne Pits                                                   Ensemble