Wie de film Iedereen Beroemd nog kan herinneren, kent nog wel het verhaal, met andere woorden het drama over een meisje dat aan de top wil komen als zangeres maar het lukt niet. Haar vader zou al om al doen om zijn dochter toch maar in de belangstelling te krijgen. Een verhaal sober met nogal tragische momenten van Dominique Deruddere, toch goed voor een Oscar nominatie, voor niet engels talige film en werd zo meteen een Vlaamse Filmlegende. Nu is het verhaal in een musical contest gegoten en de regie wordt in handen genomen door Frank Van Laecke. Jelle Cleymans zorgde voor de hele mooie muziek, die top door de acteurs worden gebracht liedje per liedje geeft je een aangenaam gevoel. De song uit het originele verhaal, Lucky Manuelo blijft ook hier dezelfde deze is geschreven door Raymond van het Groenewoud. Over het decor spel met een draaiend podium is goed nagedacht en brengt daarmee ook leven in het verhaal, waar de tijd en de plaats gewoon kan aangepast worden door naar boven te lopen of naar beneden te komen. Dit is echt een primeur voor Judas TheaterProducties.

Sven De Ridder speelt de rol van Jean Vereecken die op aandoenlijk, wanhopige wijze zijn dochter Marva, gespeeld door Joke Emmers, naar de top wil helpen. Ianthe Tavernier speelt de popster Debbie die wordt ontvoerd door de radeloze vader van Marva en diens vriend. Nele Goossens vertolkt de rol van Chantal Vereecken, de moeder van Marva. Peter Thyssen wordt de louche manager van dienst en Bert Verbeke kreeg de rol van familievriend Willy Van Outreve toebedeeld door regisseur Frank Van Laecke. Er duiken nog enkele mooie namen op in deze musical met Steven Colombeen als MC en Lauren De Ruyck die samen met Lynn Vercauteren, Charlotte Suijs en Rosanne Pits het ensemble compleet zal maken.

Elke musicaladept zal het beamen en ook de pers en genodigden ontkennen het niet… een voorstelling van Judas TheaterProducties heeft altijd iets magisch… de producent wijkt immers graag af van platgetreden paden om een pareltje af te leveren aan het publiek. Iedereen wil dan ook graag aanwezig zijn op de première. De aanwezige pers en genodigden, waaronder filmregisseur Dominique Deruddere waren alvast talrijk aanwezig. Deze keer is de parel gepolijst door regisseur Frank Van Laecke die van IEDEREEN BEROEMD een hartverwarmende feel good musical maakte. Hij nam Jelle Cleymans onder de arm voor de liedjes en liedteksten, dus het publiek kon alleen maar verrast worden met deze “première” van musicalcomponist Jelle Cleymans. Frank Van Laecke koos voor een ingenieus decor met twee draaischijven dat af en toe doet denken aan een muziekdoosje, een nostalgisch decaporgel of een swingende langspeelplaat. Joke Emmers, Sven De Ridder, Nele Goossens, Ianthe Tavernier, Peter Thyssen, Bert Verbeke, Steven Colombeen en het ensemble stonden alvast te popelen om het publiek te laten genieten van de voorstelling.
IEDEREEN BEROEMD staat nog tot en met 17 maart in Theater Elckerlyc

HET VERHAAL
Jean Vereecken hoopt op beroemdheid en probeert zijn dromen te realiseren via de zangcarrière van zijn dochter Marva Vereecken. Wedstrijd na wedstrijd doen ze mee in de hoop een doorbraak te forceren. Marva is niet van de mooiste en is ook niet bijzonder toonvast, maar dat overziet Jean. Wanneer hij plots ontslagen wordt, geraakt hij geobsedeerd door het idee om manager van zijn dochter te worden om zo zijn dromen te realiseren.
Als bij toeval ontmoet hij het bekende popsterretje Debbie tijdens één van haar fietstochten en in een impuls ontvoert hij haar. Samen met zijn vriend Willy Van Outreve gebruikt hij het gegijzelde meisje om toegang te krijgen tot de media om zijn zelfgeschreven nummer “Lucky Manuelo”, gezongen door zijn dochter Marva, in de hitparades te krijgen.
 
ACHTERGROND
“Iedereen Beroemd” is een Vlaams-Nederlandse film uit 2000, geregisseerd door Dominique Deruddere. De film werd in 2001 genomineerd voor een Oscar® als beste niet-Engelstalige film. Het betekende de doorbraak voor Deruddere als regisseur en was het debuut van actrice Eva Van der Gught. Raymond van het Groenewoud schreef de song “Lucky Manuelo“.

EEN PRIMEUR VOOR JELLE CLEYMANS
Voor Jelle Cleymans is het zijn debuut als componist en tekstschrijver van een musical. Na succesvolle rollen op het podium, zoals “Kuifje, De Zonnetempel”, “Robin Hood”, “Anatevka” en “14-18”, staat hij dit keer voor het eerst aan de wieg van een musicalcreatie:

“Ik vind het ontzettend spannend en boeiend om voor de eerste keer de muziek voor een avondvullende musical te mogen schrijven. Het is fantastisch dat samen met mijn vriend Frank Van Laecke te kunnen doen. Ik ken niemand in het musicallandschap die zo gepokt en gemazeld is als hij!
Ik ben altijd een enorme fan van “Iedereen Beroemd” geweest. Het onderwerp spreekt me heel erg aan omdat het alle facetten van de Vlaamse showbizz belicht en tegelijk heerlijk satirisch is.”

CAST
Joke Emmers                                                 Marva Vereecken
Sven De Ridder                                             Jean Vereecken
Nele Goossens                                               Chantal Vereecken
Bert Verbeke                                                  Willy Van Outreve
Peter Thyssen                                                 Manager
Ianthe Tavernier                                            Zangeres Debbie
Steven Colombeen                                         MC
Lauren De Ruyck                                           Ensemble
Lynn Vercauteren                                          Ensemble
Charlotte Suijs                                                Ensemble
Rosanne Pits                                                   Ensemble

https://www.elckerlyc.be