EAT TO EAT is een nieuwe gratis applicatie. Deze creatie van de gelijknamige start-up stimuleert om huisbereide gerechten te kopen of verkopen in één klik. In moeilijke tijden zoals vandaag hebben mensen extra nood aan sociaal contact. EAT TO EAT staat toe om (corona)veilig een sociale link te leggen met de buren die lekkere gerechten bereiden. Daarenboven laat de applicatie ook toe een beetje geld bij te verdienen door gerechten te verkopen op een bijzonder gebruiksvriendelijk platform. EAT TO EAT beperkt voedselverspilling tot een absoluut minimum. Het is de ambitie om de applicatie op korte termijn ook in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje en Hongkong te lanceren.

Hoe werkt het?
Aan de ene kant zijn er de hobbykoks die vaak gerechten bereiden voor hun familie en vrienden. Hoe vaak gebeurt het niet: er is nog wat over of één van de gasten geeft last minute forfait, wat doen we ermee? Wel, voortaan kan de hobbykok (particulier, geen professionele chefs) deze ‘leftovers’ sporadisch verkopen via de EAT TO EAT APP. Aan de andere kant staan dan de kopers die geen tijd hebben om te koken of die zich niet dagelijks een ‘topchef’ voelen. De EAT TO EAT APP legt de link tussen de twee. 
 
Meer sociale connectie
EAT TO EAT laat klanten toe om in hun gebouw, straat of buurt lekkere gerechten te kopen bereid met passie door de eigen buren. Op die manier bevordert EAT TO EAT in feite de sociale connectie. Dankzij EAT TO EAT gaat er niets lekkers verloren. EAT TO EAT zorgt ervoor dat alles wat bereid wordt, een liefhebber vindt in de directe buurt. 

Foto’s: https://www.eat-to-eat.com/nl / www.buzz-agency.be